Σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευστεί στις 13 Νοεμβρίου έγιναν μοριακά τεστ στο Νοσοκομείο Αγρινίου, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν ότι υπήρχαν 30 θετικοί στον covid-19 εκ των οποίων οι 5 εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο.

Το ζήτημα που προκύπτει είναι το γεγονός ότι τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά στις 19 Νοεμβρίου, δηλαδή 6 ημέρες μετά. Μέχρι τότε όλοι όσοι είχαν κάνει το τεστ συνέχισαν κανονικά τη ζωή τους και κάποιοι εργάζονταν και στο Νοσοκομείο με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την διασπορά του ιού.

Η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής του Αγρινίου είναι πολύ μεγάλη και απαιτείται να υπάρξει άμεσα αναλυτική ενημέρωση για το θέμα από τους αρμόδιους, τον διοικητή του Νοσοκομείου Αγρινίου και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ.

Είναι προφανές ότι, αν πράγματι αληθεύουν τα δημοσιεύματα, πρόκειται για εγκληματική αμέλεια με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους κατοίκους του Δήμου μας.

Το θέμα αυτό βεβαίως βγάζει ξανά στην επιφάνεια τις πολύ μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν, αλλά και τις τεράστιες ευθύνες όσων παίρνουν τις αποφάσεις, καθώς το Νοσοκομείο Αγρινίου που είναι Νοσοκομείο αναφοράς για τον covid-19 δεν διαθέτει δυστυχώς ακόμα μοριακό αναλυτή με τα απαραίτητα αντιδραστήρια για τη διενέργεια των τεστ.

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *