Μια από τις ομορφότερες παραλίες της ευρύτερης περιοχής σας περιμένει σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, για να σας χαρίσει μοναδικές στιγμές δροσιάς και χαλάρωσης εν μέσω του μίνι καύσωνα που πλησιάζει.

Ο λόγος, φυσικά, για τη μαγευτική «Στέρνα», η οποία μπορεί να βρίσκεται σε μια αρκετά δύσβατη τοποθεσία, ωστόσο τα κρυστάλλινα νερά και η ιδιαίτερη γεωμορφολογία της σίγουρα θα αποζημιώσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Πώς θα πάτε στην παραλία Στέρνα
Για να προσεγγίσετε τη Στέρνα, θα χρειαστεί να περάσετε την Περαχώρα (μετά το Λουτράκι) και στη συνέχεια να ακολουθήσετε την ταμπέλα που λέει «Προς Στέρνα». Προσοχή, όμως!

Στο τελευταίο χιλιόμετρο περίπου υπάρχει χωματόδρομος, ο οποίος είναι εντούτοις βατός και από συμβατικά αυτοκίνητα, εκτός από τα τελευταία μέτρα, τα οποία καλύτερα να τα διανύσετε με τα πόδια -εάν φυσικά δεν διαθέτετε 4×4.

Η παραλία Στέρνα
Αν και η σχετικά σύντομη αυτή διαδρομή με τα πόδια μπορεί να προκαλέσει μια μικρή ταλαιπωρία στον επισκέπτη, μην αμφιβάλετε στιγμή πως ο κόπος σας θα ανταμειφθεί, τόσο από το μαγευτικό τοπίο, όσο και από τα πεντακάθαρα, κρυστάλλινα νερά της Στέρνας.

Αυτό που, ωστόσο, κάνει τη Στέρνα να ξεχωρίζει, είναι μια μικρή φυσική «πισίνα» με θαλασσινό νερό η οποία περιβάλλεται από έναν βράχο στα τοιχώματα του οποίου βρίσκονται πολυάριθμα σφουγγάρια, ενώ το φως που περνά μέσα από τις εσοχές έχει ως αποτέλεσμα να είναι ορατές πολύχρωμες αντανακλάσεις.

Το σημείο αυτό μπορείτε να το προσεγγίσετε κολυμπώντας για μερικά λεπτά, πίσω από τον βράχο. Θα βρεθείτε σε ένα στενό πέρασμα, το οποίο τελικά θα σας οδηγήσει στη μυστική αυτή πισίνα, ένα μέρος που σίγουρα ελάχιστοι γνωρίζουν.

Τόσο η παραλία-πισίνα όσο και η κανονική παραλία βρέχονται από βαθιά μπλε νερά, με τη δεύτερη να είναι στρωμένη με μια ψιλή, αφράτη άμμο.

Φυσικά, πρόκειται για έναν ανοργάνωτο παράδεισο, επομένως μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας νερό, σνακ, καφέδες, ομπρέλες και όλα τα απαραίτητα.

Δείτε το βίντεο:.ieidiseis.gr/

Από xiromeropress