Ο Προκόπης Αγαθοκλέους είναι ο ηθοποιός που ενσαρκώνει τον Άγιο Παΐσιο στην ομώνυμη σειρά του Mega “Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό” και κάνει σήμερα, Πέμπτη, πρεμιέρα.

Ο Κύπριος ηθοποιός είναι 34 ετών και εργάζεται από το 2007. Πριν ενσαρκώσει τον Άγιο Παΐσιο, συνεργάστηκε επί σειρά ετών με το Εθνικό Θέατρο (2009-2012) και τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (2012-2015), καθώς, επίσης, με μερικούς από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες, όπως τον Κωνσταντίνο Ρήγο («Τιτανικός» Εθνικό Θέατρο, «Μια ζωή την έχουμε» ΘΟΚ), τον Δημήτρη Παπαϊωάννου («Πουθενά» Εθνικό Θέατρο, «Still Life», «2Works») και τον Γιάννη Κακλέα («Μαγικά Μαξιλάρια» Εθνικό Θέατρο, «Όρνιθες» ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης).

Το 2015 συναντήθηκε ξανά με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου για την παγκόσμια περιοδεία του έργου «Still Life», με το οποίο παρουσιάστηκε σε δεκάδες θέατρα και φεστιβάλ στην Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αυστραλία.

Το καλοκαίρι του 2017 συνεργάστηκε με το θέατρο Άττις για τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία του Θεόδωρου Τερζόπουλου. Η παράσταση παρουσιάστηκε στα πλαίσια του προγράμματος Πάφος 2017 πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Προκόπης Αγαθοκλέους υποκριτική

Ο Προκόπης Αγαθοκλέους είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες
Ο Προκόπης Αγαθοκλέους είναι παντρεμένος με την Μαρίνα Μανδρή με την οποία και έχουν αποκτήσει δυο κόρες.https://www.enimerotiko.gr/

Από xiromeropress