Ο κόσμος των υπερπολυτελών γιοτ και των υπερπολυτελών αυτοκινήτων ετοιμάζονται να συγκρουστούν χάρη στη Rolls- Royce. Με παράδοση που πάει πίσω στις δεκαετίες του 30 και του 50 η διάσημη αυτοβιομηχανία κατασκευάζει αυτοκίνητα- μύθους.
Το νέο της δημιούργημα η Rolls-Royce- Sweptail, είναι το πιο εντυπωσιακό και όμορφο αυτοκίνητο του κόσμου και φυσικά το πιο ακριβό. Κατασκευάστηκε ύστερα από ειδική παραγγελία ενός βαρυσήμαντου πελάτη της εταιρείας, με πολύ “βαθιές τσέπες”.
Όπως αναφέρει το car magazine ο πελάτης να ζήτησε να θυμίζει πολυτελές γιοτ και τα αγωνιστικά θρύλικα αυτοκίνητα της Rolls-Royce της δεκαετίας του 50. Η υπερπολυτελής λιμουζίνα έκλεψε τις εντυπώσεις στην παρουσίαση της, και αναστάτωσε το κοινό τέτοιων αυτοκινήτων.
Βασισμένη κυρίως στη Phantom coupe , η τεράστια καινούργια Rolls-Royce παίρνει κίνηση από τον θηριώδη 6.75 λίτρων V12 κινητήρα της Phantom με την ισχύ να παραμένει επτασφράγιστο μυστικό μέχρι και την παράδοσή της στον μεγιστάνα τυχερό πελάτη.
Ο πελάτης συνεργάστηκε στενά με το σχεδιαστικό τμήμα της Rolls- Royce, για να επιτύχουν το αποτέλεσμα που ήθελε. Το λεπτό πίσω μέρος της είναι προφανώς ο «απόλυτος φόρο τιμής στον κόσμο των αγωνιστικών σκαφών που ενέπνευσαν τον πελάτη».. Μοιάζει με το πίσω μέρος ενός σκάφους.





Παρόλο που είναι τεράστιο αυτοκίνητο στο υπερπολυτελές εσωτερικό της έχει χώρο μόνο για δύο άτομα. Τα καθίσματα είναι δερμάτινα και μπροστά όλο το καντράν είναι φτιαγμένο από ξύλο Μαδασκάρης και γυαλί. Οι τυχεροί που θα κινηθούν με αυτό το αυτοκίνητο, θα έχουν άπλετο φως την ημέρα το οποίο μπαίνει από τη γυάλινη οροφή.
Το CAR μίλησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös ο οποίος παρουσίασε το αυτοκίνητο στην εκδήλωση του Villa d’Este 2017, “Η κατασκευή αυτού του αυτοκινήτου ύστερα από παραγγελία του πελάτη ήταν μια πρόκληση για μας , που μας οδηγεί να περάσουμε στην κατασκευή των αυτοκινήτων της επόμενης χιλιετίας”, είπε.
Σύμφωνα με το GQ Magazine, ο παμπλούτος πελάτης της Rolls- Royce, είχε μια πολύ μακριά λίστα απαιτήσεων που ο έμπειρος σχεδιαστής , Giles Taylor, κλήθηκε να ικανοποιήσει. Το νέο αυτοκίνητο-μύθος κοστίζει 12 εκατομμύρια δολάρια. Όσο για το ποιος είναι ο πελάτης, η Rolls-Royce, κρατά τα χαρτιά της ερμητικά κλειστά και δεν αποκαλύπτει το όνομα του αφού ο ίδιος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.


Τα διεθνή περιοδικά αυτοκινήτου, με … ερωτο- απαντήσεις προσπαθούν να καταλήξουν στο όνομα του. Το πιθανότερο είναι ότι είναι κάποιος πολύ πλούσιος που έχει και στο παρελθόν αγοράσει αυτοκίνητο Rolls-Royce, Οι “υποψίες” όσων γνωρίζουν στρέφονται στο Κατάρ και στη λίμνη του Κόμο………. Είδομεν

ΠΗΓΗ eirinika.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *