the-house-of-rothschild
Οικογένεια Ρότσιλντ. Η απίστευτη ιστορία των βαθύπλουτων Εβραίων τραπεζιτών που σφράγισαν την Ευρώπη με την παρουσία τους, συνοδεύεται από πολύ χρήμα αλλά και πολλές ιστορίες για το πώς αποκτήθηκε με αναφορές που αγγίζουν τα όρια του θρύλου. Οι μεγιστάνες του παγκόσμιου χρηματιστηριακού και τραπεζικού συστήματος είναι μια δυναστεία που προκαλεί και διχάζει, οι Ρότσιλντ είναι συνώνυμο του πλούτου. Το γενεαλογικό τους δένδρο χάνεται στα βάθη του 17ου αιώνα. Πολλοί λένε ότι σήμερα έχουν περιουσία που φτάνει τα 500 τρις δολ.,
δηλαδή παραπάνω από το μισό του παγκόσμιου πλούτου. Οι πρώτοι τραπεζίτες της Αγγλίας και της Αμερικής κατέχουν εκτός από πανάκριβα ακίνητα σε όλον τον κόσμο, ανάμεσα τους και το εξοχικό στην Κέρκυρα, δεκάδες παλάτια και κάστρα, οινοποιεία, άλογα κούρσας, τουριστικά θέρετρα, αμέτρητα μμε, τα πρακτορεία ειδήσεων Ρόιτερς και Ασοσιέιτεντ Πρες, ελέγχουν την αγορά χρυσού του Λονδίνου, πετρελαικές εταιρίες, τράπεζες, ιδρύματα και γενικά ανεβάζουν και ρίχνουν κυβερνήσεις..
5978201
Γενάρχης της δυναστείας θεωρείται ο Μάγερ Άνσελμ Μπάουερ ο οποίος το 1800 έλαβε το επίθετο Ρότσιλντ, στα γερμανικά σημαίνει «κόκκινη ασπίδα», από το σήμα της επιχείρησης του πατέρα του, που διατηρούσε το πρώτο ενεχειροδανειστήριο στη Φραγκφούρτη. Ήταν Εβραίος και δεν του έδιναν άδεια να ασκήσει κάποιο ευγενές επάγγελμα και έτσι έγινε δανειστής, ζούσε από το εμπόριο του χρήματος και γυρνούσε από πόλη σε πόλη με ένα παλιό αυτοκίνητο για να πάρει πίσω τα χρήματά του με τόκο. Ο πρόγονος Μέγιερ έστειλε τα πέντε παιδιά του να κάνουν από ένα «υποκατάστημα» σε άλλες ευρωπαΐκές πόλεις. Σύντομα η οικογένεια Ρότσιλντ εγκαθίδρυσε το πρώτο ενιαίο σύστημα ταχυδρομείου και τράπεζας. Τα πέντε αδέλφια ίδρυσαν την πρώτη πολυεθνική στον κόσμο με υποκαταστήματα σε Αυστρία, Ιταλία, Γαλλία και Αγγλία.
Από το 1810 οι άνδρες της δυναστείας δεν παντρεύονται καμία από τις αριστοκράτισσες της εποχής αλλά παντρεύονται μεταξύ τους για να μείνει στην οικογένεια η τεράστια περιουσία. Έτσι έχτισαν πύργους σε όλη την Ευρώπη και άρχισαν να μαζεύουν έργα τέχνης. Μεγάλη ώθηση στις επιχειρηματικές δραστηριότητες των Ρότσιλντ έδωσαν η Γαλλική Επανάσταση και οι Ναπολεόντειοι Πόλεμοι που χρηματοδοτούσαν με δάνεια τα εμπόλεμα μέρη και εμπορεύονταν σιτηρά, βαμβάκι και όπλα. Οι Ρότσιλντ συμμετείχαν και στην χορήγηση των δύο δανείων στην επαναστατημένη Ελλάδα το 1824, ενώ ήταν και από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841. Σίγουρο είναι ότι ο κάθε Ρότσιλντ αξίζει μια ξεχωριστή βιογραφία.
rothschild490
Η Βαρόνη Φιλιπίν όμως, η οποία υπήρξε οινοποιός και ηθοποιός, άφησε ιστορία με τα κρασιά της. Αυτές οι φωτογραφίες από τα σπίτια της δείχνουν και το μέγεθος του πλούτου της οικογένειας. Η Φιλιπίν άφησε τους φωτογράφους να μπουν για πρώτη φορά σε ένα παλάτι Ρότσιλντ και να απαθανατίσουν την ίδια και την χλιδή στην οποία ζει η οικογένεια, λίγο πριν φύγει στα 80 της χρόνια. Από τη νέα γενιά ο 36χρονος Βρετανός περιβαλλοντολόγος Νταβίντ ντε Ροτσίλντ είναι αυτός που μαγνητίζει τα βλέμματα αφού εκτός από ελεύθερος είναι και ο νεότερος κληρονόμος της οικογένειας στην Αγγλία.
Βασικός κανόνας των Ρότσιλντ από το 1800 ήταν ότι οι επιχειρήσεις δεν θα έπρεπε να ξεφύγουν από τα χέρια της οικογένειας, που θα τους επέτρεπε να κρατήσουν σε πέπλο μυστικότητας το μέγεθος του πλούτου και τα επιχειρηματικά τους επιτεύγματα. Ένας νεαρός απόγονος όμως αποφάσισε να παντρευτεί μία Χίλτον και να συμπράξουν δύο τεράστιες επιχειρηματικές οικογένειες. Η 30χρονη Νίκι, αδερφή της διάσημης Πάρις Χίλτον, παντρεύεται τον κληρονόμο τράπεζας Τζειμς Ρότσιλντ..ΤΑΣΟΣ ΤΕΡΓΙΑΚΗΣ ,diasimesistories.blogspot.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *