Το Abu Dhabi και το Dubai είναι πόλεις που έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας με πλούτο, καλοπέραση και πολύ, μα πολύ πετρέλαιο. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό φαίνεται να έχει ξεκινήσει ένα νέο project με σκοπό να δημιουργηθεί η πιο πράσινη πόλη στον κόσμο σε απόσταση αναπνοής από το Abu Dhabi.
Η πόλη που θα δημουργηθεί θα έχει το όνομα Masdar και αποτελεί έργο της εταιρείας Mubadala Development Company. Η ιδέα ξεκίνησε το 2006 και πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015.

Η πόλη θα είναι η έδρα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας καθώς και η βάση πολλών ενεργειακών εταιρειών. Επίσης, στην πόλη θα φτιαχτεί ένα μεγάλο Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας, που θα είναι κέντρο για την ακαδημαϊκή έρευνα που σχετίζεται με εναλλακτικές πηγές ενέργειας, τις καθαρές τεχνολογίες και την ανάπτυξη βιώσιμων πόλεων.
Η πόλη θα διαθέτει ένα εξελιγμένο παραδοσιακό δίκτυο μαζικής μεταφοράς αλλά και μέσα μεταφοράς για γρήγορες μετακινήσεις μικρών γκρουπ ανθρώπων.
Κι αν αναρωτιέστε από πού θα παίρνει την ενέργεια που χρειάζεται μία τόσο «πράσινη» πόλη στη μέση της ερήμου, η απάντηση είναι η ηλιακή ενέργεια. Εκτός από τον ήλιο που αποτελεί την βασική πηγή, η πόλη θα τροφοδοτείται και από άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως είναι τα αιολικά πάρκα.
Στην πόλη υπάρχει εκπληκτική αρχιτεκτονική

Οι πύργοι έχουν πάνω από 45 μέτρα ύψος και η δουλειά τους θα είναι να φέρνουν τον αέρα από ψηλά προς το επίπεδο του εδάφους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η θερμοκρασία στην Masdar να είναι 20 βαθμούς Κελσίου πιο χαμηλή από τη θερμοκρασία της ερήμου.
Εντυπωσιακά κτίρια και πολύ πράσινο στη μέση της ερήμου

Εντυπωσιακά κτίρια και πολύ πράσινο θα κυριαρχούν στη μέση της ερήμου.
Αν θέλετε να επισκεφτείτε την πράσινη πόλη θα πρέπει να το κάνετε οδικώς και τις ημέρες Κυριακή με Τετάρτη και τις ώρες 8.30 το πρωί με 4.30 το απόγευμα. H πόλη απέχει 17 χιλιόμετρα από το κέντρο του Abu Dhabi και έχει στοιχίσει πάνω από 22 δισεκατομμύρια.
πηγη spirossoulis.com

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *