ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μετά την μοτοπορεία που προηγήθηκε στο κέντρο της πόλης η «φλόγα της Αγάπης» έφτασε στα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου στην οδό Βότση όπου και άναψε ο βωμός. Μετά την διανυκτέρευση στην πόλη η φλόγα θα αναχωρήσει για την Πάτρα με τελικό προορισμός την Κρήτη,  όπου στις 22 και 23 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί και η αμφικτιονία όλων των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών της χώρας

Το Αγρίνιο υποδέχθηκε απόψε την «Φλόγα της Αγάπης» της 19ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α).

Η φλόγα της αγάπης και του εθελοντισμού πέρασε και θα περάσει από πολλές πόλεις της Ελλάδας, συμβολίζοντας την ανιδιοτελή προσφορά και την αγάπη που διαπνέει την εθελοντική αιμοδοσία.

Η άφιξη και υποδοχή της φλόγας στο Αγρίνιο έγινε νωρίτερα στο δημοτικό παρκινγκ (πρώην Σφαγεία) στην οδό Καλλέργη και σε συνεργασία με τη Λέσχη Μοτοσυκλέτας Αγρινίου ξεκίνησε μοτοπορεία στο κέντρο της πόλης με κατεύθυνση την οδό Δ. Βότση 9, στα γραφεία του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου, όπου και άναψε ο βωμός!

Η «φλώγα της Αγάπης» απόψε θα παραμείνει στο Αγρίνιο, ενώ αύριο θα αναχωρήσει για την Πάτρα. Πριν γίνει η τελετή στα γραφεία του Συλλόγου η μοτοπορεία πέρασε από κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η μοτοπορεία ξεκίνησε συγκεκριμένα από το παρκινγκ και στην συνέχεια ακολούθησε την εξής διαδρομή: Δεληγιώργη – Παπαθανάση – Αναστασιάδη – Δ. Βότση- Καζαντζή – Σπύρου Τσικνιά – Κύπρου – Μπαϊμπά – Θεοτοκοπούλου – Προυσιωτίσσης – Κων. Βάρναλη – Μάρκ. Μπότσαρη – Σουλίου – Χατζοπούλου – Δαγκλή – Μακρή – Χαρ. Τρικούπη – Oινέως – Αγίου Γεωργίου – Ευτυχίας Καλύβα – Γοργοποτάμου – Ανδρέα Παναγόπουλου – Πλατεία Συντριβανίου και τέλος στα γραφεία του Συλλόγου που βρίσκονται ακριβώς δίπλα από την ΔΕΥΑ Αγρινίου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου Δήμητρα Αβράμπου μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «υποδεχθήκαμε την φλόγα της αγάπης, του εθελοντισμού, όπως κάθε χρόνο, η οποία μεταλαμπαδεύει την προσφορά. Στις 30 Ιουλίου ξεκίνησε η όμορφη διαδρομή της φλόγας σε όλη την Ελλάδα και στις 22 και 23 Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί το ταξίδι της στην Κρήτη, στα Χανιά, όπου θα πραγματοποιηθεί και η αμφικτιονία όλων των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών της χώρας.

Στο πλαίσιο της αμφικτιονίας θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για την περεταίρω μετάδοση του μηνύματος της προσφοράς και της πιο εύρυθμης λειτουργίας των συλλόγων. Μετά την φιλοξενία της φλόγας στο Αγρίνιο, θα αναχωρήσει για την Πάτρα. Σκοπός του μεγάλου αυτού ταξιδιού της φλόγας είναι η διάδοση της προσφοράς αίματος και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας».

Την φλόγα άναψε η κα. Αβράμπου με τον Αντιδήμαρχο Κώστα Καλαντζή και τον νικητή του ιστορικού υπερμαραθώνιου “Σπάρταθλον” Φώτη Ζησιμόπουλο.

sinidisi.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress