Προκαλούν τον Ελληνισμό μετά την προσβλητική φιέστα στην Αγία Σοφία

Που το πάνε οι Νεο-Οθωμανοί με την πολιτική της προκλήσεως του θρησκευτικού αισθήματος των Ελλήνων μετά την προκλητική φιέστα στην Αγία Σοφία;

Μέσω μεγάλης τουρκικής εφημερίδας ουσιαστικά ζητούν την ενεργοποίηση του Τζαμιού Fethiye στην Αθήνα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εθνικά θέματα 02.06.2020 – 10:59
25
”Απολαύστε την Οθωμανική Κρήτη” – Σάλος από διαφήμιση τουριστικού πρακτορείου στην Αυστραλία

Το άρθρο αναφέρει: “ενώ 100 χιλιάδες μουσουλμάνοι στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας,έχουν την ανάγκη να κάνουν την προσευχής τους στους δικούς τους χώρους, το ιστορικό τζαμί Fethiye, το οποίο έχει τουρκο-ισλαμική αρχιτεκτονική και έχει επιβιώσει από την οθωμανική περίοδο μέχρι σήμερα, χρησιμοποιείται ως αίθουσα έκθεσης”, αναφέρουν προκλητικά οι Τούρκοι.

“Στην Αθήνα, όπου δεν υπάρχει επίσημο τζαμί για λατρεία, το παλαιότερο τζαμί είναι το Fethiye και αυτό χρησιμοποιήθηκε κατά περιόδους στην Ελλάδα για πολλούς και διαφορετικούς σκοπούς, όπως ως στρατιωτική φυλακή, η ως αποθήκη μετά την κατάληψη της πόλης από την οθωμανική διοίκηση.

Το τζαμί σήμερα χρησιμοποιείται ως εκθεσιακός χώρος μετά την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης το 2017, ενώ βρίσκεται στην πλατεία Μοναστηρακίου, που είναι ένα από τα τουριστικά μέρη της πόλης, παραμένοντας κλειστό για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, ενώ χρησιμεύει ως μουσείο για τους επισκέπτες του”, τονίζουν οι Τούρκοι.

Το θράσος τους και οι προκλήσεις των Τούρκων ακολουθούν σαφώς κάποιο σχέδιο.

Άρθρο σε άλλη τουρκική μεγάλη εφημερίδα μιλά για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί επιχειρώντας να ανατρέψει πολλές απόψεις.

Αρχικά σημειώνει πως ο Μωάμεθ ο Πορθητής δεν έκαψε και δεν λεηλάτησε την πόλη, όπως έκαναν οι Λατίνοι Σταυροφόροι το 1204, ενώ τονίζει ότι για αυτό όταν υποδέχθηκαν οι Βυζαντινοί τον Μωάμεθ τον Πορθητή είπαν «προτιμάμε να βλέπουμε το οθωμανικό φέσι παρά το κόκκινη τιάρα”.

“Η Ελλάδα μετέτρεψε όλα τα τεμένη στο έδαφός της σε εκκλησίες. Αντί να κοιτά την κατάντια της, αυθαδιάζει και επιτίθεται στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας. To γεγονός που κάνει τους Έλληνες τόσο αναιδείς είναι ότι γνωρίζουν πως η Αγία Σοφία δεν είναι απλώς ένα οικοδόμημα, αλλά αποτελεί απλά το «mana» (το σύμβολο της κατάκτησης). H στάση αυτή μας αναγκάζει να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση», υπογραμμίζει ο Τούρκος αρθρογράφος για να προσθέσει πως «όταν θα γίνουμε αντάξιοι του Μωάμεθ του Πορθητή, οι πόρτες (της Αγίας Σοφίας) θα ανοίξουν αυτόματα για λατρεία».

Μιλάμε για άρθρο στην εφημερίδα Χουριέτ, το οποίο μας δείχνει ότι υπάρχει θέμα με τα Τζαμιά και τον Ι.Ν της Αγίας Σοφίας από το ΑΚΡ αυτό το κρίσιμο διάστημα που οι Τούρκοι πεινάνε, χρωστάνε και ετοιμάζονται για νέες εκστρατείες στη Λιβύη, σε μια σαφή προσπάθεια αποπροσανατολισμού του λαού τους.

Οι Τούρκοι πιθανόν να θέλουν σαν τρελοί την “μουσουλμανοποίηση” της Ελλάδος σε βάθος χρόνου, αποκτώντας “πρόσβαση” σε μουσουλμάνους μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν έρθει στη χώρα μας.

Η χρήση ενός Τζαμιού από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, πιθανόν να τους άνοιγε την όρεξη να διεκδικήσουν πολλά “πράγματα” από κάθε ελληνική κυβέρνηση.

Η χώρα μας όμως έχει δρομολογήσει την κατασκευή ενός Τζαμιού που θα ανήκει και θα ελέγχεται σαφώς από το ελληνικό κράτος, αλλά εκτιμάμε ότι η σημερινή ισλαμική Τουρκία θα προσπαθήσει να διεισδύσει στους προσκυνητές που θα πηγαίνουν σε αυτό με διάφορα τερτίπια και οργανώσεις.

Ο έλεγχος λαών και πολιτών μέσω της θρησκείας είναι κάτι συνηθισμένο ειδικά στον ισλαμικό χώρο και αυτό ακριβώς προσπαθεί να εκμεταλλευθεί η Τουρκία.
ΠΗΓΗ

Από xiromeropress