Σηµειωτέον ότι από βδοµάδα λήγει η προθεσµία για ενστάσεις επί του Εθνικού Αποθέµατος από την πλευρά των παραγωγών, γεγονός που ανοίγει το δρόµο για τους απαραίτητους ελέγχους που θα ξεκολλήσουν και τη διαδικασία πληρωµής των υπολοίπων τόσο των δικαιούχων Εθνικού Αποθέµατος για το έτος 2020, όσο και των ποσών που ξέµειναν από την πληρωµή του περασµένου ∆εκεµβρίου και συνδέονται άµεσα µε το Απόθεµα. Άλλωστε και ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ∆ηµήτρης Μελάς, σε πρόσφατη δήλωσή του τόνισε ότι «τα υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης του 2020, που αφορούν το 3% της βασικής ενίσχυσης, το 5% του πρασινίσµατος και το 10% για τους αγρότες νεαρής ηλικίας, θα διεκπεραιωθούν µέχρι και τον Μάιο».

Όσον αφορά τώρα τις συνδεδεµένες στα ζωικά, αναφέρεται ότι αυτές τις µέρες στα περιφερειακά υποκαταστήµατα του Οργανισµού Πληρωµών καταπιάνονται µε διορθώσεις αιτηµάτων διοικητικής πράξης επί του αριθµού των αιτούµενων ζώων και διασταυρώσεις στοιχείων, προκειµένου να υπολογιστούν οι δικαιούχοι και τα ζώα τους που θα µοιραστούν 55 εκατ. ευρώ για το πρόβειο και 35 εκατ. ευρώ για το βόειο. Σύµφωνα µε τις πληροφορίες, ο προγραµµατισµός δείχνει πίστωση µέσα στη Μεγάλη Εβδοµάδα, ενώ µαζί µε τα ζωικά δεν αποκλείεται να πληρωθούν και οι συνδεδεµένες ενισχύσεις σε σπόρους σποράς, κορινθιακή σταφίδα, σπαράγγι και σηροτροφία.

Στην καλύτερη µετά το Πάσχα οι ειδικές ενισχύσεις λόγω κορωνοϊού

Σε εκκρεµότητα ακόµα οι ειδικές ενισχύσεις συνολικού ποσού 24,2 εκατ. ευρώ για υπαίθριο καρπούζι (140 ευρώ το στρέµµα), καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα (205 ευρώ το στρέµµα), θερµοκηπιακές καλλιέργειες σε ντοµάτες (500 ευρώ το στρέµµα) και αγγούρια (210 ευρώ το στρέµµα) και βουβαλοτροφία, µετά την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ από τους αρµόδιους υπουργούς. Ωστόσο, οι δικαιούχοι θα πρέπει να περιµένουν την πληρωµή το νωρίτερο µετά το Πάσχα, αφού πρώτα πρέπει να ανοίξει η πλατφόρµα για τις αιτήσεις των παραγωγών, για την οποία από το υπουργείο δεν υπάρχει κάποια επίσηµη ενηµέρωση. Η µόνη αναφορά επί της πληρωµής των δικαιούχων στην ανακοίνωση της πλατείας Βάθη έλεγε ότι «η χρηµατοδότηση θα καταβληθεί στους δικαιούχους το αργότερο έως τις 31/12/2021».agronews.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *