Το να παντρευτείς και να χωρίσεις σήμερα είναι εύκολο. Αλλά, τί έφταιξε; Ποια ήταν τα λάθη και οι αδυναμίες σου στη σχέση; Τί θα έκανες διαφορετικά την επόμενη φορά; Όλες μπορούμε να μάθουμε, πώς να είμαστε καλύτερες σύζυγοι και εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση.
«Για να είναι πετυχημένος ένας γάμος, η γυναίκα πρέπει να έχει ξεχωριστό μπάνιο από τον άντρα της» – Κάθριν Ζέτα Τζόουνς.
Εάν τελικά χωρίσω και ξαναπαντρευτώ, ελπίζω, ότι θα είμαι διαφορετική σαν σύζυγος. Ελπίζω καλύτερη.
Θα του/της δείχνω την αγάπη μου περισσότερο.
Θα του/της είμαι περισσότερο ευγνώμων.
Δεν θα γκρινιάζω. Θα προσπαθήσω πραγματικά να το περιορίσω.
Θα του/της αφιερώνω περισσότερο από το χρόνο μου.
Ξεχωριστοί τραπεζικοί λογαριασμοί. Αυτά, που βγάζω είναι δικά μου, αυτά, που βγάζει δικά του.
Προγαμιαίο συμβόλαιο. Δεν έχει τόση σημασία το χαρτί, όσο η κουβέντα, που θα γίνει μεταξύ μας πριν το γάμο.
Δεν θα βρίζω την οικογένειά του. Ακόμη και όταν η συζήτηση πάει στους αλκοολικούς, μισογύνηδες, ψυχαναγκαστικούς συγγενείς του, θα κρατήσω το στόμα μου κλειστό. Μέχρι εκεί, που πρέπει, όμως. Αν χρειαστεί, θα τους πάρει κι αυτούς η μπάλα.
Θα είμαι πιο ανοιχτή στο θέμα «συγχώρεση». Η συγχώρεση είναι πιο πολύ δώρο για τον εαυτό μου, παρά για εκείνον/η και έτσι βγαίνουμε και οι δύο κερδισμένοι.
Θα αποφεύγω τους καυγάδες για ανούσιους λόγους.
Ο καθένας χρειάζεται το χώρο του.
Θα φροντίσω να βγάζω αρκετά, ώστε να μπορώ να καλύψω οικονομικά τα παιδιά και τον εαυτό μου. Η ανεξαρτησία μου πάνω απ’ όλα.
Ακόμα κι αν βγάζει λιγότερα από μένα, θα εξακολουθώ να τον θεωρώ ισότιμό μου.
Δεν θα θυμώνω, αλλά θα γελάω με τις ενοχλητικές του συνήθειες. Αυτό σημαίνει αποδοχή και πραγματική αγάπη…
…και θα αφήνω κι αυτόν με τη σειρά του, να γελάει με τις δικές μου.
Δεν θα αφήσω τα μειονεκτήματα και τις ανασφάλειές του – μικρές ή μεγάλες – να με επηρεάσουν.
Θα «παίζω» δίκαια και ξεκάθαρα. Δεν θα ψάχνομαι για καυγά και δεν θα σκαλίζω το παρελθόν. Όποιο παράπονο έχω, θα το λέω εκείνη τη στιγμή και μετά θα το ξεχνάω.
Θα τον αφήνω καμιά φορά να κάνει ό, τι θέλει.
Θα κάνω το σεξ προτεραιότητά μου ό, τι κι αν γίνει.
Θα αποφύγω να «αερίζομαι» μπροστά του. Είμαστε άνθρωποι, το ξέρω, αλλά τα πριτς με τον καιρό διώχνουν το ρομαντισμό και παύει να σε θεωρεί σέξι.
Δεν θα χρησιμοποιώ το μπάνιο με την πόρτα ανοιχτή.
Δεν θα περιμένω να αλλάξει. Δύσκολο, αλλά απαραίτητο. Πρέπει να μάθω να κάνω κι ένα βήμα πίσω!
Θα συμβιβάζομαι περισσότερο.
Θα τον ακούω περισσότερο.
Θα τον αφήνω που και που να έχει τον τελευταίο λόγο.
Θα ξοδέψω την ενέργειά μου σε ό, τι είναι καλό για τη σχέση μου και δεν θα ασχολούμαι με άλλα πράγματα.
ΜΕΓΑΛΑ ΑΠΟΦΘΕΥΓΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΜΟ
«Είμαστε όλοι λίγο παράξενοι. Και η ίδια η ζωή είναι λίγο παράξενη. Όταν βρούμε κάποιον, του οποίου η παραξενιά είναι συμβατή με τη δική μας, μπλέκουμε μαζί του και ενώνουμε τις παραξενιές μας. Αυτό λέγεται αληθινή αγάπη» – Robert Fulghum.
«Οι άνθρωποι ερωτεύονται πάντα τις πιο τέλειες πτυχές της προσωπικότητας του άλλου, παραβλέποντας τα όποια ελαττώματά του. Αυτό δεν είναι και το πιο έξυπνο. Το κόλπο είναι αυτό: Μπορείς να δεχτείς τα ελαττώματά του; Μπορείς να δεις τα λάθη του και να πεις: «Μπορώ να τα καταφέρω. Μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτά»; Τα καλά πράγματα θα είναι πάντα εκεί, αλλά τα άσχημα, που κρύβονται πίσω τους μπορούν να σε καταστρέψουν» – Elizabeth Gilbert.
«Η αλήθεια είναι, ότι όλοι πρόκειται να σε βλάψουν. Γι αυτό πρέπει να βρεις εκείνον, για τον οποίο αξίζει να υποφέρεις» – Bob Marley.
«Μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις σε μία σχέση είναι το γεγονός, ότι πολλοί άνθρωποι μπαίνουν σε αυτή, με σκοπό να κερδίσουν κάτι: προσπαθούν να βρουν κάποιον, που θα τους κάνει να αισθάνονται καλά. Στην πραγματικότητα, ο μόνος τρόπος, για να κάνεις μια σχέση να διαρκέσει είναι να δεις τη σχέση σου ως μια ευκαιρία, για να δώσεις και όχι μόνο να πάρεις» – Anthony Robbins.
«Υπάρχουν εκατοντάδες μονοπάτια στον κόσμο, που είναι ευκολότερα από την αγάπη. Αλλά ποιος σήμερα θέλει το ευκολότερο;» – Mary Oliver.
«Η ευτυχία ενός γάμου, μετριέται από τις δαγκωματιές στις γλώσσες των συζύγων, τις οποίες προκάλεσαν για να μην ξεστομίσουν θυμωμένα λόγια» – Elizabeth Gilbert.
«Αν φοβάσαι τη μοναξιά, τότε μην παντρευτείς» – Anton Chekov.
«Το παθιασμένο σεξ είναι υπέροχο. Ένας παθιασμένος γάμος γεμάτος με παθιασμένο σεξ είναι ακόμα καλύτερος» – Fawn Weaver.
«Ξέρεις, ότι τίποτα δεν είναι 50-50 σε ένα γάμο. Είναι πάντα 70-30 ή 60-40. Κάποιος ερωτεύεται πρώτος. Κάποιος έχει τον άλλο σαν Θεό του. Κάποιος δουλεύει πολύ σκληρά, για να κρατήσει μια ισορροπία και κάποιος άλλος ταξιδεύει στον κόσμο του» – Jodi Picoult.
«Ο γάμος είναι 30% αγάπη και 70% συγχώρεση των αμαρτιών του άλλου» -Lao Tzu.
«Μια οικεία σχέση δεν απαλείφει τη μοναξιά. Μόνο, όταν είμαστε ικανοποιημένοι με το ποιοι είμαστε, μπορούμε πραγματικά να λειτουργήσουμε ανεξάρτητα με έναν υγιή τρόπο και εντός μιας σχέσης. Δύο μισά δεν κάνουν ένα σύνολο» -Patricia Fry.
«Τελικά, πάνω απ’ όλα στη συντροφικότητα, είτε μιλάμε για γάμο, είτε για φιλία, είναι η συζήτηση» –Oscar Wilde.
«Ό, τι μας εξοργίζει στους άλλους, μπορεί να μας οδηγήσει σε μια καλύτερη κατανόηση του εαυτού μας» – Carl Jung.
Πηγή: wealthysinglemommy.com
singleparent.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *