%ce%b8%ce%b5%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%ce%b9
Σε επιστολή τους 28 Θεολόγοι της Αιτωλοακαρνανίας ζητούν αναστολή των νέων Προγραμμάτων Σπουδών για τα Θρησκευτικά. Αναλυτικά :
ΘΕΟΛΟΓΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Αγρίνιο, 30 Σεπτεμβρίου 2016
ΠΡΟΣ: 1) Τον Υπουργό Παιδείας
κ. Νικόλαο Φίλη.
2) Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
ΚΟΙΝ: 1) Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.
2) Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.
3) κ. Δημήτριο Δημακόπουλο, Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων.
4) Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων.
5) Θεολογικό Σύνδεσμο «Καιρός».
6) Μέσα Ενημέρωσης.
ΘΕΜΑ: «Αίτημα άμεσης αναστολής των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στο μάθημα των Θρησκευτικών».
Οι παρακάτω υπογράφοντες καθηγητές θεολόγοι Σχολείων νομού Αιτωλοακαρνανίας (περιοχής Αγρινίου) ζητούμε την άμεση αναστολή των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών για τους παρακάτω λόγους:
1. Σημαντικότατο εμπόδιο είναι η μη ύπαρξη βιβλίου για τους μαθητές, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει σε κανένα άλλο μάθημα και καθιστά προβληματική τη διεξαγωγή του μαθήματος.
2. Θεωρούμε αναγκαία προϋπόθεση για την εφαρμογή οποιασδήποτε αλλαγής, να προηγηθεί συστηματική επιμόρφωση όλων των συναδέλφων θεολόγων.
3. Οι υποδομές, στα περισσότερα σχολεία, δεν μπορούν να υποστηρίξουν τη διδασκαλία των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών, που είναι ιδιαίτερα απαιτητικά τόσο ως προς την μεθοδολογία τους, όσο και ως προς το περιεχόμενο και τον όγκο του διδακτικού υλικού.
4. Επιπροσθέτως, τα Νέα Προγράμματα Σπουδών για το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, σε πολλές διδακτικές τους ενότητες, περιλαμβάνουν ετερόκλιτα θρησκειολογικά στοιχεία ταυτοχρόνως με ορθόδοξες χριστιανικές θέσεις, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ο ορθόδοξος μαθητής να περιπέσει σε θρησκευτική σύγχυση και πνευματικό αποπροσανατολισμό.
Ακολουθούν είκοσι οχτώ (28) υπογραφές..vimaorthodoxias.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *