Σε δύσκολη κατάσταση βρίσκεται ο 20χρονος Έλληνας που απήχθη από πειρατές στο Τογκό και η οικογένειά του, αφού οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους μπορεί να τραβήξουν για αρκετό καιρό.  

Σε πλήρη εξέλιξη το θρίλερ με την απαγωγή τεσσάρων μελών του πληρώματος του ελληνόκτητου τάνκερ Elka Aristotle στο Τόγκο. Καμία εξέλιξη μέχρι στιγμής σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον του 20χρονου Έλληνα.

Είχε μπαρκάρει για δεύτερη φορά τον περασμένο Ιούλιο. Είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας που φοιτά στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.

Η αγωνία χτυπάει «κόκκινο» για τους τέσσερις ναυτικούς του ελληνόκτητου τάνκερ Elka Aristotle. Ένας 20χρονος Έλληνας, δυο Φιλιππινέζοι κι ένας Γεωργιανός έχουν απαχθεί από τους ένοπλους που, τα ξημερώματα της Δευτέρας (04.11.2019) έκαναν ρεσάλτο στο πλοίο και ενώ αυτό βρισκόταν αγκυροβολημένο ανοιχτά της πρωτεύουσας το Τόγκο, Λόμε.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, είπε πρόσωπο από το οικογενειακό περιβάλλον του 20χρονου Έλληνα ναυτικού, ο οποίος ήταν δόκιμος στο δεξαμενόπλοιο και είχε μπαρκάρει για δεύτερη φορά τον περασμένο Ιούλιο.

Εκείνο που τρομάζει την οικογένεια του Έλληνα ναυτικού είναι πως οι απαγωγείς πήραν τον 20χρονο και τους άλλους τρεις ομήρους μακριά από το Elka Aristotle και δεν υπάρχει καμία επικοινωνία μέχρι στιγμής. Τα υπόλοιπα μέλη παραμένουν στο πλοίο και είναι ασφαλείς, όπως έχει ανακοινώσει η πλοιοκτήτρια εταιρία με ανακοίνωσή της.

Το μόνο που γνωρίζει η οικογένεια είναι πως το υπουργείο Ναυτιλίας έχει καλέσει δικηγόρους και ειδικούς διαπραγματευτές για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Το μόνο που μπορούν να κάνουν τώρα είναι να ελπίζουν πως η περιπέτεια του παιδιού τους θα τελειώσει σύντομα και ο νεαρός θα επιστρέψει κοντά τους.

Ο 20χρονος δόκιμος επρόκειτο να γυρίσει στην Ελλάδα και να ξεκινήσει ξανά μαθήματα στη σχολή του στα μέσα Φεβρουαρίου του 2020. Είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας που φοιτά στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.

Όλα δείχνουν πως η υπόθεση μπορεί να τραβήξει για καιρό. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος τόσο των οικογενειών των τεσσάρων απαχθέντων του Elka Aristotle όσο και όσων αναλάβουν τις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, αναφέρουν πηγές που γνωρίζουν από ανάλογες περιπτώσεις, μπορεί να περάσουν δυο ή ακόμη και τρεις μέρες πριν οι απαγωγείς επικοινωνήσουν με την πλοιοκτήτρια εταιρία προκειμένου να ζητήσουν λύτρα.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη περιοχή, αυτή της δυτικής Αφρικής, θεωρείται από τους πλοιοκτήτες το πλέον επικίνδυνο κομμάτι για τυχόν περιστατικά πειρατείας…

Ήταν ξημερώματα της Δευτέρας όταν, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι πειρατές πλησίασαν με ταχύπλοα το Elka Aristotle και αντάλλαξαν πυροβολισμούς με την φρουρά του τάνκερ.

Ένας φύλακας τραυματίστηκε, ενώ οι πειρατές κατάφεραν να μπουν στο πλοίο και να απαγάγουν τέσσερα μέλη του 24μελούς πληρώματος.

Το πρώτο και κυριότερο ερώτημα που προκύπτει είναι πως κατάφεραν οι πειρατές να ανέβουν στο πλοίο, ενώ σε αυτό υπήρχαν φύλακες. Τι έγινε με τον συναγερμό, πως οι πειρατές έφτασαν μέχρι τις καμπίνες.

Το ρεσάλτο έγινε τα ξημερώματα, λίγες ώρες μετά την πειρατεία που έγινε άλλο πλοίο, στο Μπενίν.

Το Elka aristotle ναυπηγήθηκε το 2003. Είναι πετρελαιοφόρο πλοίο με χωρητικότητα 55.096 τόνους, που φτάνει σε ταχύτητα τους 5,1 κόμβους. Το σήμα κλήσης του, το οποίο έλαβε η πλοιοκτήτρια εταιρεία κατά την έκδοση της άδειας αλιείας είναι το SXGW, ενώ πλέει υπό ελληνική σημαία.

 

makeleio.gr

Από xiromeropress