Ένα νέο θρίλερ εκτυλίσσεται στη Βέργη Σερρών. Άνθρωπος, τρακτέρ και πλατφόρμα φορτωμένη με λάδι, κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας, στην ευθεία ενός κεντρικού δρόμου.
Αγνοούμενος ο αγρότης Θανάσης Πολυχρονιάδης, που χάθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Οκτωβρίου.
Ο 86χρονος οδηγούσε ένα παλιό κόκκινο τρακτέρ Ursus, με αριθμό κυκλοφορίας ΣΡ-6714. Στο πίσω μέρος είχε προσαρμοσμένη πορτοκαλί πλατφόρμα, στην οποία είχε φορτώσει δυο κόκκινα μπιτόνια με 140 κιλά λάδι. Ο αγνοούμενος έχει ύψος 1.72, είναι αδύνατος και όταν χάθηκε φορούσε καρό πουκάμισο, σκούρο μπλε παντελόνι λαδί μπουφάν με κοτλέ γιακά, καπέλο τύπου τζόκεϊ και μαύρα παπούτσια.
Την αρχική εκδοχή του ατυχήματος παραμερίζει πλέον μία άλλη που συζητιέται έντονα στην περιοχή: Ο άτυχος αγρότης να έπεσε σε παγίδα θανάτου. Σ’ ένα καρτέρι που κάποιοι του έστησαν…
Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» βρέθηκε στον τόπο και κατέγραψε τη διαδρομή του μυστηρίου από το ελαιοτριβείο όπου έφυγε το μοιραίο απόγευμα που άνοιξε η γη και τον κατάπιε…
Εντόπισε και παρουσίασε βίντεο – ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας της περιοχής, που κατέγραψε το τελευταίο του ίχνος, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη είσοδο του χωριού…
Τι αντίκρισε η οικογένεια στο σπίτι του
Σημαντικά ήταν τα όσα αποκάλυψε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την εκπομπή, ο γαμπρός του αγνοούμενου Θόδωρος Αλιατίδης.

«Αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν πως το σπίτι του ήταν πεντακάθαρο μ΄ένα τσιγάρο αφημένο στο τασάκι, σαν κάποιος να είχε τακτοποιήσει τον χώρο, κάτι που συνήθως έκαναν οι κόρες του. Δυστυχώς το τσιγάρο δεν συλλέχθηκε για DNA, ούτε εξετάστηκε το σπίτι για αποτυπώματα. Επίσης συνήθιζε να αφήνει το τρακτέρ του σε ένα υπόστεγο και την πλατφόρμα στην αυλή. Εντοπίσαμε ένα σημάδι στον τοίχο της αποθήκης που δεν υπήρχε πριν. Σαν κάποιος να οδήγησε το τρακτέρ χωρίς να ξέρει τον χώρο και χτύπησε στη μάντρα. Οι γείτονες λένε πως δεν είδαν το τρακτέρ για να καταλάβουν την εξαφάνιση. Όπως από τον δρόμο υπήρχε ορατότητα, καθώς η περίφραξη είναι και συρμάτινη.
Ακόμη διαπιστώσαμε πως το κινητό του τηλέφωνο που ενώ το είχε πάντα μαζί του βρέθηκε στο σπίτι και είχαν διαγραφεί οι κλήσεις. Επίσης βρήκαμε το κλειδί του σπιτιού του σ΄ένα εντελώς διαφορετικό σημείο από εκεί που συνήθως το άφηνε.

Δυστυχώς δεν αντιληφθήκαμε έγκαιρα την εξαφάνιση του, παρά τη συχνή επικοινωνία που είχαμε. Είναι πρωτοφανές να χαθεί ένα τρακτέρ λες και είναι καρφίτσα».
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβλήθηκε ένα νέο ντοκουμέντο γύρω από την υπόθεση. Πρόκειται για φωτογραφία του Πολυχρονιάδη που τραβήχτηκε από κάμερα ασφαλείας του ελαιοτριβείου, στις τέσσερις και δέκα περίπου το απόγευμα. Σ’ αυτήν διακρίνεται ο αγρότης πάνω στο τρακτέρ του και τα ρούχα που φορούσε.
Κάμερα καταγράφει την πορεία του μυστηρίου
Το πρώτο στίγμα του καταγράφηκε τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στις δέκα και πενήντα τρία λεπτά το πρωί. Φαίνεται ξεκάθαρα να οδηγεί το τρακτέρ του και στην πλατφόρμα να υπάρχουν φορτωμένα τα λευκά σακιά με τις ελιές του. Στο τέλος της ευθείας έστριψε αριστερά με κατεύθυνση προς το ελαιουργείο.
Αργότερα στις επτά παρά τέταρτο η ίδια κάμερα τον καταγράφει να επιστρέφει προς το χωριό με αναμμένα τα μπροστινά φώτα, καθώς είχε σουρουπώσει. Η ώρα ταιριάζει απόλυτα με την ώρα που δήλωσαν οι μάρτυρες πως έφυγε από το ελαιουργείο.
«Δεν κατάλαβα ότι χάθηκε για να τον ψάξω…»
Το «Τούνελ» μίλησε με τον μάρτυρα που αντιλήφθηκε πρώτος την απουσία του Θανάση Πολυχρονιάδη.
Ανέφερε πως τον είχε βοηθήσει να φορτώσει τα σακιά με τις ελιές του στην πλατφόρμα του τρακτέρ, τρεις μέρες πριν εξαφανιστεί. Οι δύο τους είχαν από πριν κανονίσει να συναντηθούν για να μαζέψουν κι άλλες ελιές, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου.
Το προηγούμενο βράδυ την Πέμπτη 1η του μήνα, ο μάρτυρας που είναι συγγενής του αγνοούμενου πήγε στο καφενείο για να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Εκεί ένας γείτονας του είπε πως ο Πολυχρονιάδης δεν είχε φανεί. Στην αρχή σκέφτηκε πως επειδή τον πονούσε το πόδι του ίσως να είχε πάει σε γιατρό στις Σέρρες. Την επομένη το πρωί αναστατώθηκε και ειδοποίησε τις κόρες του.
Είπε στην εκπομπή ότι παρά το γεγονός ότι συνεργάζονταν στις αγροτικές δουλειές δεν είχαν καθημερινή επαφή. Υποστήριξε ακόμα πως ο Πολυχρονιάδης αν και μένουν κοντά, δεν τον φώναξε να ξεφορτώσει το λάδι του, ούτε του είχε αναφέρει πως σκόπευε να το δώσει κάπου. Το μοιραίο βράδυ που εξαφανίστηκε δεν άκουσε τον χαρακτηριστικό ήχο του τρακτέρ του, γιατί κοιμήθηκε νωρίς.
« Εγώ δεν το βγάζω ότι το τρακτέρ ήρθε στο χωριό… Δεν εξηγείται αυτό το πράγμα. Δεν ψάχναμε εμείς μόνο άνθρωπο τόσες ημέρες, ψάχναμε τρακτέρ και πλατφόρμα. Έχουμε οργώσει όλα τα βουνά και τα ρέματα…», τόνισε χαρακτηριστικά.
Αυτός ο δρόμος «κατάπιε» άνθρωπο και τρακτέρ…
Ο υπάλληλος του ελαιουργείου, έδειξε στην κάμερα τον δρόμο που κατευθύνθηκε ο αγρότης όταν έφυγε από τις εγκαταστάσεις. Η συγκεκριμένη επαρχιακή οδός οδηγεί σε τρεις κατευθύνσεις. Ευθεία στη Νιγρίτα, αριστερά για Λιγαριά και δεξιά προς το χωριό του Πολυχρονιάδη τη Βέργη, που απέχει περίπου τρία χιλιόμετρα.
Ο δημοσιογράφος ακολούθησε την ίδια διαδρομή και την κατέγραψε με την κάμερα.
Στην εκπομπή μίλησε φίλος και συγχωριανός του Πολυχρονιάδη που το μοιραίο απόγευμα επέστρεφε οδικώς με τον γιο του από τη Θεσσαλονίκη. Ήταν μετά τις έξι και μισή όταν είδε τον αγνοούμενο να στρίβει με ασφάλεια το τρακτέρ του στη διασταύρωση για το χωριό τους.
Οι κάτοικοι της Βέργης δεν μπορούν να πιστέψουν πως είναι δυνατόν να χάθηκαν τόσο άξαφνα από προσώπου γης άνθρωπος και τρακτέρ.

«Ακούω τα σκυλιά του και θαρρώ πως επιστρέφει στο σπίτι του. Τόσες μέρες και δεν βρέθηκε τίποτε. Πιστεύω πως πίσω από την εξαφάνιση του πιθανά να κρύβεται ληστεία και φόνος», ανέφερε στην εκπομπή γειτόνισσα του αγνοούμενου. Η ίδια απηύθυνε δραματική έκκληση σε όποιον έχει δει κάτι να μιλήσει, για να βρεθεί η λύση στον περίεργο αυτό γρίφο.
Στο ελαιοτριβείο πριν χαθεί…
Η ιδιοκτήτρια του ελαιοτριβείου και συγγενής του που τον συνάντησε εκείνη την ημέρα, μίλησε στην εκπομπή. Τόνισε πως ήταν ευδιάθετος, αστειευόταν και παρέμεινε εκεί αρκετές ώρες. Μεταξύ άλλων της είπε πως οργάνωνε τις αγροτικές του δουλειές για τις επόμενες μέρες.
Την ίδια εικόνα παρουσίασε και ο υπάλληλος του ελαιουργείου που τον βοήθησε να φορτώσει τα δύο κόκκινα μπιτόνια με τα εκατό σαράντα κιλά λάδι στην πλατφόρμα του τρακτέρ, με το οποίο εξαφανίστηκε.
Γύρω στις έξι και μισή το απόγευμα έφυγε μόνος του, ακολουθώντας τον κεντρικό δρόμο Δημητρίτση, που οδηγούσε στο χωριό του τη Βέργη.
Η ιδιοκτήτρια του ελαιουργείου ενημερώθηκε για την εξαφάνιση πέντε μέρες αργότερα από τον συγγενή του Πολυχρονιάδη. Της είπε πως ο αγνοούμενος δεν πήγε να τον βρει για τις αγροτικές δουλειές που είχαν προγραμματίσει. Δεν τον βρήκε στο σπίτι, ούτε είδε πουθενά το τρακτέρ του και τότε ενημερώθηκαν οι κόρες του.
«Είναι πολύ παράξενο που δεν βρέθηκε ούτε το τρακτέρ. Πρόκειται για μεγάλο βυσσινί όχημα, μάρκας URSUS γραμμένη με άσπρα γράμματα, με μεσαία πλατφόρμα, που είχε φώτα μπροστά. Ο Θεός να βάλει το χέρι του, ήταν καλός και ήσυχος άνθρωπος», τόνισε η ιδιοκτήτρια.
ΠΗΓΗ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *