ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Γράφει ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Τεχνικό Πρόγραμμα 2022

Βαρύ πλήγμα δέχτηκε η Πλειοψηφούσα παράταξη  καθώς δεν κατάφερε να ‘’περάσει’’ από το Δημοτικό Συμβούλιο το Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2022.

Το ΔΣ με 13 ψήφους υπέρ, 10 κατά και τέσσερις  απόντες ενέκρινε την εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης, η νομιμότητα της οποίας αμφισβητήθηκε έντονα από την πλειοψηφία , εκφράζοντας, μάλιστα, τη βεβαιότητα ότι θα απορριφθεί από την αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς-κατά την άποψή της-πάσχει νομικά και δεν συνοδεύεται από εισηγητική έκθεση

 

Αντίθετη άποψη, επ αυτού έχει η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα οι 13 Σύμβουλοι, που την υπέγραψαν, την κατέθεσαν και την υπερψήφισαν κατά την αποψινή συνεδρίαση, που λίγο έλειψε να τιναχθεί στον αέρα από τις αντεγκλήσεις  και τις προσωπικές επιθέσεις, που δεν έλειψαν ούτε αυτή τη φορά.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι κ. Σαμαλέκος και Παπαναστάσης, ενώ οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κύριοι Κομπλίτσης και Ζαφείρης δεν συμμετείχαν στην ψηφοφορία, αποχωρώντας από την αίθουσα της συνεδρίασης λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας.

Η συνέχεια θα δοθεί στην αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία θα κληθεί να αποφανθεί για τη νομιμότητα, ή όχι της εναλλακτικής πρότασης.

Σε κάθε περίπτωση, η όλη διαδικασία για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και συνεπακόλουθα του Προϋπολογισμού έχει πολύ δρόμο μπροστά και πολλές διαδικασίες χρονοβόρες, που θα επιφέρουν καθυστέρηση  στην υλοποίηση έργων και προγραμμάτων του Δήμου, αλλά και στη λειτουργία του, γενικά.Η πλειοψηφία και ειδικότερα η Δημοτική Αρχή

Χειρίστηκε το όλο ζήτημα με παιδαριώδη τρόπο και δεν κατάφερε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν κατάφεραν, ο κ. Δήμαρχος και οι συν αυτώ, να κάνουν αυτό που θα έκανε ακόμα και ένας πρωτόπειρος της πολιτικής. Να  διαβουλευτούν με την αντιπολίτευση για την κατάρτιση του ΤΠ και ειδικότερα για τα σημεία τριβής, όπως το περίφημο ποσό των 500.000 ευρώ, που προορίζεται για αντιπλημμυρικά έργα και όχι για έργα βιτρίνας και εντυπωσιασμού. Πόσο μάλλον, που η αντιπολίτευση δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι δεν θα ανεχθεί την διάθεση του ποσού  με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων.

Θα μπορούσε έστω και την  τελευταία στιγμή, δηλαδή κατά την διάρκεια της συζήτησης, η Δημοτική Αρχή να κάνει ένα βήμα πίσω, έναν συμβιβασμό, , ή αν θέλετε ένα ελιγμό προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και να υπερψηφισθεί ένα κοινό και αποδεκτό απ όλους ΤΠ.

Δεν γνωρίζουν φαίνεται ότι  πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και ότι ο  σκοπός αγιάζει τα μέσα. Πόσω μάλλον όταν αυτός ο σκοπός είναι ιερός, με την έννοια ότι αφορά το συμφέρον των Δημοτών του Ξηρομέρου.

Είναι η αλαζονεία, η απειρία ή το  άκρατο πείσμα. Ότι και αν είναι από αυτά, είναι καταδικαστέο και δεν βλάπτει τους αλαζόνες μόνο αλλά και τους Δημότες , που περιμένουν να δουν κάτι θετικό για τον τόπο και τους ίδιους. Οι πράξεις , οι νοοτροπίες και οι συμπεριφορές έχουν και το αντίστοιχο τίμημα.

Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν.

Από xiromeropress