Η υπόθεση είχε σοκάρει τον Βόλο τον περασμένο Ιούλιο.

Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του 81χρονου που εμπλέκεται σε υπόθεση κατάχρησης ανηλίκου που συνέβη στον Βόλο στις 15/7/2019.

Πρόκειται για τον:

ΣΙΔΕΡΗ Ιωάννη του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, που γεννήθηκε την 31-08-1938 στο Βόλο. 

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 28-10-2019, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί αφενός στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, και δη ανηλίκων που ενδεχομένως συναναστρέφεται, αφετέρου στην εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων εγκλημάτων σε βάρος άλλων ανηλίκων, μέσω της τυχόν αναγνώρισής του από αυτούς.

Σύμφωνα με το magnesianews ο 81χρονος έχει ήδη κριθεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για την κατηγορία της κατάχρησης ανηλίκου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή, με έφεση, που δεν άσκησε τελικά. Ο 58χρονος πατέρας του κοριτσιού κρίθηκε από το δικαστήριο αθώος.

Οι απολογίες των 81χρονου και 58χρονου

Ο 81χρονος κατά την απολογία του αρνήθηκε ότι θώπευσε την ανήλικη μέσα από το εσώρουχο της, λέγοντας πως της έπιασε μόνο το χέρι και κατηγόρησε τον μάρτυρα ότι λέει ψέματα. Από την πλευρά του ο 58χρονος, ισχυρίστηκε πως οι κινήσεις του προς το παιδί του προέρχονταν μόνο από πατρική αγάπη και δεν περιείχαν κάτι το πονηρό. Παράλληλα είπε πως δεν υπήρχε περίπτωση να «κάνει πλάτες» στον ηλικιωμένο ώστε να πειράξει το παιδί του.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στον 81χρονο ποινή τριών ετών φυλάκισης, αλλά οι δικαστές, μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του άνδρα, του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, μειώνοντας κατά ένα έτος την ποινή.

Για τον 58χρονο η εισαγγελική πρόταση ήταν θετική, αφού όπως είπε στην αγόρευση του τα στοιχεία που προέκυψαν δεν έδειξαν ότι τέλεσε την πράξη για την οποία κατηγορούνταν, ενώ δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο και από την ακροαματική διαδικασία. 

Ο εισαγγελέας της έδρας στην αγόρευση του πρότεινε την αθώωση του 58χρονου, καθώς δεν φάνηκε πως οι χειρονομίες του περιείχαν δόλο, ενώ συνεχάρη τον μάρτυρα για το θάρρος του να καταγγείλει το γεγονός στις Αρχές.

Για τον 81χρονο τόνισε ότι επανέλαβε πολλές φορές την πράξη του, χαϊδεύοντας τη μικρή σε επίμαχο σημείο του σώματος της, κάτι που αποδεικνύει ότι είχε πλήρη δόλο. Καταλήγοντας ζήτησε την ενοχή του ηλικιωμένου με το άρθρο 342 του Π.Κ. (κατάχρηση ανηλίκου), και την αθώωση του πατέρα.

Να σημειωθεί πως ο 58χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς είναι τυφλός σε ποσοστό 90%, και έχει προβλήματα ακοής, ενώ και η σύζυγος και μητέρα του παιδιού εργάζεται σε υπηρεσία του Δημοσίου ως ΑμεΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος έκανε παρέα με τον 81χρονο εδώ και δυο περίπου χρόνια και είχαν πάει με το αυτοκίνητο του 81χρονου για καφέ, καθώς ο πατέρας της ανήλικης δεν είναι σε θέση να οδηγεί και δεν έχει δίπλωμα αυτοκινήτου.

Με πληροφορίες από magnesianews

makeleio.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *