Λένε ότι η φυλακή έχει κάποιους άγραφους, απαράβατους κανόνες που ισχύουν παντού. Ένας από αυτούς είναι οι κρατούμενοι να «επιφυλάσσουν» μια ιδιαίτερη μεταχείριση σε παιδόφιλους και δολοφόνους παιδιών.
Στην Κολομβία στη φυλακή του Βιγιαβισένσιο, μια σκληρή φυλακή της χώρας, οδηγήθηκε την πρωτοχρονιά ένας ιερέας ο οποίος βίασε ένα 12χρονο κοριτσάκι και στη συνέχεια το δολοφόνησε. Η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο στον ιερέα Βάκα Γκόμεζ άγγιζε τα 50 χρόνια.
Οι υπόλοιποι συγκρατούμενοι του τον περίμεναν με άγριες διαθέσεις. Είχαν μάθει ποιος είναι και τι είχε διαπράξει. Μόλις εγκαταστάθηκε στο κελί του τον επισκέφτηκε μια παρέα κρατουμένων η οποία τον προπυλάκισε και στην συνέχεια του ξεκαθάρισε «πως δεν θα περάσει καλά εδώ». Στη συνέχεια του έδωσαν μια οδοντόβουρτσα και τον πρόσταξαν να καθαρίσει με αυτή όλες τις τουαλέτες. Όταν θα καθαρίζει, του είπαν, θα φοράει μόνο το εσώρουχο του.
Ο Γκόμεζ, κατάλαβε ότι δεν θα την βγάλει «καθαρή» μετά το αποτρόπαιο έγκλημα του.
Την ώρα που έτριβε τα βρώμικα πλακάκια της τουαλέτας με την οδοντόβουρτσα για να τα καθαρίσει, τον επισκέφτηκε άλλη παρέα κρατουμένων η οποία άρχισε να τον σκαμπιλίζει.
Μετά τον υποχρεώνουν να παραδεχτεί και πάλι το έγκλημα του και να ζητήσει συγχώρεση από την οικογένεια του θύματος. Ο ιερέας ξεσπά σε κλάματα.
Όταν αρχίζει να κλαίει ένας από τους κρατούμενους τον ρωτά: «Πιστεύεις πραγματικά ότι το νεαρό κορίτσι δεν έκλαψε;».

πηγη aftodioikisi.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *