Ισχυρός σεισμός στην Αμφιλοχία 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Αισθητή η σεισμική δόνηση σε Αιτωλοακαρνανία, Δυτική Ελλάδα και περιοχές της Ηπείρου. Το επίκεντρο του σεισμού, στα 9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αμφιλοχίας. Δείτε το χάρτη με το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης. Οι πρώτες πληροφορίες.


Ο σεισμός σημειώθηκε στις 18.08 μόλις 9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αμφιλοχίας και 28 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αγρινίου.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και έγινε αισθητός σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, ακόμα και της Ηπείρου.

Κάτοικοι του Αγρινίου, της Αμφιλοχίας και του Μεσολογγίου, βγήκαν στους δρόμους τρομαγμένοι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 28 χιλιόμετρα.

Επίσης, σύμφωνα και με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 43 χιλιόμετρα ανατολικά της Πρέβεζας.
Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου στην περιοχή. Το τηλεφωνικό κέντρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου πήρε φωτιά, λίγα λεπτά μετά το χτύπημα του εγκέλαδου. https://www.newsbomb.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *