Η Σπηλαιοθεραπεία στο σπήλαιο της Δρογκαράτης θεραπεύει από χρόνια προβλήματα υγείας. Η μυστηριακή ατμόσφαιρα στο Σπήλαιο της Μελισσάνης θα σε συνεπάρει, ενώ το νερό που εξαφανίζεται στις Καταβόθρες θα σε γεμίσει ερωτηματικά.

Η Κεφαλονιά ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη γεωλογική της μορφολογία, τα μυστηριακά σπήλαια, τα μοναδικά σε ομορφιά τοπία και τα καταπράσινα βουνά. Αυτή η ομορφιά δεν έχει περάσει απαρατήρητη, από σκηνοθέτες και δημιουργούς με τρανό παράδειγμα την ταινία «Το μαντολίνο
του λοχαγού Κορέλι». Δεν μπορούμε να τη παρομοιάσουμε με κανένα άλλο νησί, γιατί απλώς δεν μοιάζει με κανένα άλλο.
Στο Μαγικό Σπήλαιο της Μελισσάνης η είσοδος είναι κατακόρυφη
Πρόκειται για ένα μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο, το λεγόμενο Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης και βρίσκεται σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη, ωστόσο υπάρχει και τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια που επιτρέπει την επίσκεψη στο σπήλαιο. Η βαρκάδα στη λίμνη είναι απαραίτητη. Η ξεχωριστή αυτή λίμνη βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, έχει μήκος 160 μ. περίπου και το νερό έχει βάθος 10 μ. έως 40 μ. Οι σταλακτίτες ηλικίας 20.000 χρόνων «στολίζουν» το σπήλαιο. Το φως του ήλιου πέφτει κατά τέτοιον τρόπο, που η εμπειρία θα σας μείνει αξέχαστη.
Μπάνιο στη πολυβραβευμένη παραλία Μύρτος με τα γαλαζοπράσινα νερά και την ειδυλλιακή θέα
Η παραλία Μύρτος έχει βραβευτεί πολλές φορές και μάλιστα έχει υπάρξει σε λίστα με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου. Βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς, στα 30 χλμ. από το Αργοστόλι.. Το τοπίο από ψηλά είναι ανεπανάληπτο, καταπράσινα βράχια που καταλήγουν σε μια μεγάλη παραλία με άσπρα βότσαλα και γαλαζοπράσινα νερά. Κι όταν πια κατεβεί κανείς κι έρθει σε επαφή με το κρυστάλλινα νερά μαγεύεται. Αξίζει να μείνεις μέχρι να δεις το ηλιοβασίλεμα, το οποίο θα σου μείνει αξέχαστο.

Έχεις άσθμα; Πήγαινε για Σπηλαιοθεραπερεία στο Σπήλαιο Δρογκαράτη
Η Σπηλαιοθεράπεια είναι εναλλακτική μέθοδος θεραπείας και ενδείκνυται ιδιαίτερα σε αλλεργίες, πνευμονικές παθήσεις, δερματικές νόσους, αλλά αναζωογονεί και όλο τον οργανισμό. Κάτω από αυτές τις μικρό-κλιματολογικές συνθήκες, ο ασθενής εισπνέει αέρα με υδρατμούς που, σε συνδυασμό με την αυξημένη θερμοκρασία, λειτουργούν θεραπευτικά .
Το Σπήλαιο Δρογκαράτης βρίσκεται σε απόσταση 3 χλμ. από τη Σάμη και σε υψόμετρο 120 μέτρων. Θεωρείται από τα καλύτερα σπήλαια στην Ελλάδα και είναι το μοναδικό με τόσο μεγάλη αίθουσα. Ακριβώς για αυτό το λόγο θεωρείται ιδανικό για Σπηλαιοθεραπεία με εκπληκτικά αποτελέσματα. Ακόμη, το σπήλαιο της Δρογκαράτης είναι ζωντανό, έτσι συνεχίζεται η δημιουργία του, με τις σταγόνες να πέφτουν από τους σταλαγμίτες ακόμη και σήμερα. Η αίθουσα, στολισμένη με σταλακτίτες και σταλαγμίτες, έχει θαυμάσια ακουστική και είναι διαμορφωμένη με ειδική εξέδρα για συναυλίες.

Το θαλασσινό νερό μπαίνει σε ρωγμές και εξαφανίζεται στις Καταβόθρες
Οι Καταβόθρες βρίσκονται στο ακρωτήριο των Αγίων Θεοδώρων. Οι Καταβόθρες είναι ρωγμές – ανοίγματα δίπλα στη θάλασσα, όπου μπαίνει το νερό και ακολουθεί μια μεγάλη διαδρομή διασχίζοντας υπόγεια σχεδόν ολόκληρο το νησί. Αξίζει να σημειωθεί, το γεγονός ότι οι Καταβόθρες ανακαλύφθηκαν το 1963 από τους γεωλόγους Βίκτορ Μάουριν (Viktor Maurin) και Γιόζεφ Τσέτλ (Josef Zötl) από το Πολυτεχνείο του Γκρατς.
πηγη autotriti.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *