Γράφει ο Σπύρος Μακρής

10 Απριλίου 2020: Παράξενοι και μυστηριώδεις θόρυβοι στους ουρανούς μας έχουν ακουστεί και εξακολουθούν να ακούγονται με περισσότερη ένταση σε διάφορες ηπείρους, χωρίς προφανή εξήγηση. Ειδικά, όμως, το τελευταίο διάστημα που μεγάλο μέρος του πλανήτη βρίσκεται σε καραντίνα, ίσως, και να υπάρχει μία εξήγηση.
Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν δημοσιεύσει βίντεο στο διαδίκτυο που δείχνουν αυτό το περίεργο φαινόμενο, τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και τη νύχτα. Σε μερικές περιπτώσεις, οι μυστηριώδεις ήχοι είναι τέτοιοι που προκαλούν τρόμο σε πολλούς ανθρώπους
Το φαινόμενο έχει περιγραφεί με ποικίλους τρόπους, όπως ο ήχος μιας τρομπέτας, ένας μεταλλικός θόρυβος, ακόμα και ως ψαλμωδίες. Αλλά τι προκαλεί πραγματικά το θόρυβο;
Αν και οι επιστήμονες επισημαίνουν φυσικά αίτια, όπως θα μπορούσαν να είναι οι σεισμοί, τα παλιρροϊκά κύματα, οι εκρήξεις μεθανίου και ακόμη και οι αμμοθίνες, μια άλλη επιστημονική εξήγηση θα μπορούσε να είναι η μετατόπιση των τεκτονικών πλακών που τρίβονται μεταξύ τους, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κάποια πειστική και ταυτόχρονα επιστημονική εξήγηση.
Ούτε ερευνητές, ούτε αστρονόμοι ούτε μετεωρολόγοι κατάφεραν να βρουν μια λογική και ορθολογική εξήγηση. Όμως αυτοί οι ήχοι ακούγονται σε όλο τον κόσμο.
Μία από τις συνέπειες της πανδημίας του κοροναϊού είναι ότι το επίπεδο θορύβου στον πλανήτη έχει μειωθεί δραματικά, σε σημείο όπου πολλά μέρη του κόσμου είναι ανησυχητικά ήσυχα. Η έλλειψη θορύβου επιτρέπει στους ανθρώπους να ακούσουν πράγματα που δεν μπορούσαν να ακούσουν παλαιότερα, διότι τα κάλυπτε αυτός ο θόρυβος του πολιτισμού. Όμως, αυτό που ακούν είναι πραγματικά μυστηριώδες.
Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι θόρυβοι αυτοί αποτελούν μία κοσμική αναγγελία. Κάποιοι άλλοι ότι είναι ήχοι σε κάποια συγκεκριμένη συχνότητα με σκοπό την θεραπεία του πλανήτη, ως αποτέλεσμα μίας συντονισμένης προσπάθειας από κάποια εξωγήινη φυλή.
Όμως τώρα, που μένουμε σπίτι λίγο καρανίτνας, οι θόρυβοι ανθρώπινης προέλευσης έχουν μειωθεί σημαντικά, οπότε, οι άγνωστοι και μυστηριώδεις θόρυβοι γίνονται περισσότερο αντιληπτοί.
Μερικές υποθέσεις λένε ότι, ίσως, θα μπορούσαν να σημαίνουν κάποιο είδος “μουσικής” του διαστήματος, ή κάποιας “μουσικής” από κάτι κοσμικό που πλησιάζει ή είναι ήδη κοντά μας, αλλά δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε ή να αντιληφθούμε. Ακραία σενάρια αναφέρονται στην έλευση του Νιμπίρου ή σε τεράστια μητρικά διαστημόλποια που έχουν πλησιάσει την Γη. Αλλά, ποιος μπορεί να πει τι είναι ακραίο και τι όχι;
Όσο τα μυστηριώδη μουγκρητά υπάρχουν και γίνονται αντιληπτά, όλο και περισσότερο, οι υποθέσεις για το τι μπορεί να είναι, από που προέρχονται και τι είναι αυτό που τα προκαλεί, ανθούν.
Πάντως, παρόμοιοι θόρυβοι που περιγράφονται από τον Πλούταρχο και τον Διόδωρο, ερμηνεύονται ως “αλλαγή του γένους”.
diadrastika.com

Από xiromeropress