ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


Το 1961 ο ελληνικός κινηματογράφος σημαδεύεται από μια ασπρόμαυρη ταινία, που μιλούσε για την νεολαία, τον τεντιμποισμό, τις εκτρώσεις, την πορνεία. Θέματα που δεν συζητιόνταν ανοιχτά μέχρι τότε.



Ο Φίνος με σκηνοθέτη τον Γιάννη Δαλιανίδη, φέρνουν στις αίθουσες την ταινία «Κατήφορος», και η ελληνική κοινωνία σοκάρεται. Διστακτική στην αρχή, δεν γεμίζει τις αίθουσες. Ο Φίνος παρόλο την επερχόμενη οικονομική καταστροφή, επιμένει και στηρίζει την ταινία, και δικαιώνεται αφού μετά το αρχικό μούδιασμα, η ταινία εκτοξεύεται στην κορυφή των εισπράξεων. Ο «Κατήφορος» έκοψε 161.331 εισιτήρια και ήρθε πρώτος σε εισπράξεις την χρονιά προβολής του, ανάμεσα σε 68 ταινίες. Οι ηθοποιοί που πήραν μέρος έγιναν αναγνωρίσιμοι και η καριέρα τους εκτοξεύτηκε.
Ανάμεσά τους και η Ζωή Λάσκαρη που πήρε το ρόλο, όταν αρνήθηκε η Αλίκη Βουγιουκλάκη να τον ενσαρκώσει. Ο ρόλος της έμεινε στην ιστορία, αφού εκτός από τις γυμνές σκηνές της, ενσάρκωσε μια κοπέλα που δολοφονεί αυτόν που την εκμεταλλεύτηκε, και στη συνέχεια προσπάθησε να καταστρέψει και την αδελφή της.
Ο Νίκος Κούρκουλος ήταν ο γοητευτικός κακός, ο Κώστας Βουτσάς συνεργός, ενώ στην ταινία έπαιζε και ο ίδιος ο Φίνος. Όλοι δικαιώθηκαν από την επιλογή τους να παίξουν στην ταινία, αφού οι αμοιβές πολλαπλασιάστηκαν μετά από την επιτυχία της κοινωνίας.

E-Daily.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *