1. Μετά την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Αιτ/νιας κατά του Δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας, τη σκυτάλη παίρνει και το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Αιτ/νίας, με δελτίο τύπου που εξέδωσε σήμερα 12 Ιουνίου 2024 ζητά από τον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας να ανακαλέσει τις αποφάσεις με τις οποίες τοποθέτησε υπάλληλο από τη Βόνιτσα στο αποκεντρωμένο γραφείο στην Κατούνα.

 

Διαβάστε ολόκληρο το δελτίο τύπου:

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Αιτ/νίας καταγγέλλει τον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας για το εργασιακό bullying συναδέλφου με συνδικαλιστική δράση, της οποίας συγγενικό πρόσωπο ήταν υποψήφιο στις εκλογές με αντίπαλη παράταξη.

 

Με αποφάσεις του την κατήργησε από αναπληρώτρια προϊσταμένη τμήματος που εδρεύει στην Βόνιτσα στο οποίο ήταν και η μοναδική υπάλληλος με μεγάλο φόρτο εργασίας και στην συνέχεια την μετακίνησε σε αποκεντρωμένο γραφείο στην Κατούνα στο οποίο δεν προβλέπεται η ειδικότητά της και δεν μπορεί να προσφέρει εργασία!!!

 

Φαίνεται ότι ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας έχει την πολυτέλεια να πληρώνει υπαλλήλους χωρίς αντικείμενο εργασίας.

 

Βλέποντας ότι στην παλιά της θέση δεν «έβγαινε» η δουλειά της έδωσε και τις προηγούμενες αρμοδιότητές της με παράλληλα καθήκοντα!!!. Δεν της έδωσε όμως πρόγραμμα πότε θα πηγαίνει στην κανονική θέση και πότε στην αναπλήρωση. Έτσι η συνάδελφος πηγαίνει καθημερινά στην Κατούνα όπου παρά τις επανειλημμένες επίμονες οχλήσεις της προφορικές και γραπτές δεν της έχει δώσει ακόμη ούτε ηλεκτρονικό υπολογιστή ούτε αντικείμενο εργασίας!!!

 

Είναι ξεκάθαρο ότι η μετακίνηση έγινε για να ταλαιπωρήσει την συνάδελφο.

 

Μάλιστα ο Δήμαρχος την κάλεσε σε απολογία όταν πριν από λίγες μέρες χάλασε το αυτοκίνητο της συναδέλφου στο δρόμο-δεν υπάρχει συγκοινωνία και καθυστέρησε λίγη ώρα να προσέλθει στην εργασία της. Αυτό είχε σαν συνέπεια η συνάδελφος να πάθει νευρικό κλονισμό και να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας.

 

Ζητάμε από τον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας να ανακαλέσει τις αποφάσεις που τοποθετούν στο «ψυγείο» την συνάδελφο.

 

Οι συνάδελφοι δεν είναι τεμπέληδες, θέλουν να προσφέρουν εργασία σύμφωνα με τα καθήκοντα για τα οποία προσλήφθηκαν, απέναντι στους δημότες και να πληρώνονται.

 

Τον καθιστούμε επίσης υπεύθυνο για οτιδήποτε συμβεί στην υγεία της συναδέλφου και του δηλώνουμε ότι θα μας βρει μπροστά του.

 

Οι Δήμαρχοι δεν εκλέγονται για να ταλαιπωρούν τους εργαζόμενους και τους δημότες αλλά για να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στον τόπο τους.

 

 

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΝΤΑΟΥΣΑΝΗ ΒΑΣΩ ΜΑΛΑΤΟΥ ΣΟΦΗ

Από xiromeropress