Αγαπητοί μου συμπολίτες.
Θέλω να δώσω << Συγχαρητήρια >> στον κύριο Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αστακού και στον κύριο Υποδιοικητή 6ης ΥΠΕ.
Έχετε την αποκλειστική ευθύνη για τον θάνατο του πεθερού μου Νίκου Μαντά , ο οποίος ήταν μόλις 61 χρονών.
Ο πεθερός μου έπασχε από ΧΑΠ, είχε βηματοδότη , ο οποίος δούλευε μια χαρά μέχρι που έφθασε στο Κέντρο Υγείας Αστακού και η πίεσή του ήταν άριστα ρυθμισμένη 11 με 7 μέχρι και την ώρα εκείνη.
Την Πέμπτη 28/6/2018 το απόγευμα έπαθε μία κρίση δύσπνοιας από την ΧΑΠ και το οξυγόνο του είχε φθάσει στο 72 , όταν το μετρήσαμε και αυτό μας ανησύχησε και πήραμε τηλέφωνο στο Κέντρο Υγείας για να έλθει το ασθενοφόρο για να τον πάει εκεί .
Τότε οι εφημερεύοντες γιατροί μας είπαν πως δεν έχουν ασθενοφόρο , γιατί είναι χαλασμένο και να πάρουμε τηλέφωνο στο ΕΚΑΒ Αγρινίου για να έλθει από εκεί. Εμείς του δώσαμε μάσκα με Beroven και Pulmicort . Ανέβηκε για λίγο ο κορεσμός του με οξυγόνο , αλλά μετά πάλι άρχισε να πέφτει.
Εμείς περιμέναμε με αγωνία και όταν είχε περάσει πάνω από μία ώρα και δεν είχε φανεί το ασθενοφόρο και ο πεθερός μου είχε εντονότατη δύσπνοια και το οξυγόνο του είχε κατέβει στο 42, πήραμε τηλέφωνο τον κύριο Στάικο να έρθει και να πάρει να πάρει μία μεγάλη φιάλη με οξυγόνο από το ιατρείο του .
Πράγματι αφού με την βοήθεια κάποιων γειτόνων του , φόρτωσαν το οξυγόνο ( φαίνεται και η φωτογραφία με τον κουνιάδο μου και την φιάλη οξυγόνου επάνω στο Αγροτικό ) και σε ελάχιστο χρόνο έφθασαν στο σπίτι του στο Καραϊσκάκη, που απέχει 6 χιλιόμετρα από τον Αστακό .
Την ίδια ώρα έφθασε και το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Αγρίνιο και με αυτό τον μεταφέραμε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Αστακού , όπου ζητήσαμε να είναι και ο κύριος Στάικος μαζί τους ,πράγμα το οποίο δεν αρνήθηκαν οι εφημερεύοντες .
Μετά από τις απαραίτητες πρώτες βοήθειας που έκαναν όλοι οι γιατροί , οι εφημερεύοντες μας ενημέρωσαν πως λόγω της πολύ σοβαρής κρίσης ΧΑΠ και της δύσπνοιας του, παρά το γεγονός ότι το οξυγόνο του είχε ανέβει στο 52, θα έπρεπε να τον διακομίσουν στο Αγρίνιο για να μπει στην ΜΕΘ.
Ο κύριος Στάικος μας μίλησε <<ωμά >> και μας προετοίμασε, λέγοντας πως η κατάσταση του πλέον ήταν απελπιστική , γιατί είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος και ήταν ζήτημα , αν θα έφθανε ζωντανός στο Νοσοκομείο .
Έτσι και έγινε . Μετά από λίγη ώρα αφού έφθασαν στον Νοσοκομείο ο πεθερός μου άφησε εκεί την τελευταία του πνοή .

Έχετε τραγικές ευθύνες κύριοι που αφήσατε το Κέντρο Υγείας Αστακού χωρίς ασθενοφόρο. Έπρεπε ως Διευθυντής του Κ.Υ να είχατε φροντίσει , ώστε κάθε βλάβη του ασθενοφόρου να επισκευάζεται σε μερικές ώρες , βάση συμφωνίας που θα είχατε κάνει με τα τοπικά συνεργεία αυτοκινήτων ή να φροντίζατε για την άμεση αντικατάστασή του σε περίπτωση βλάβης και όσο διαρκούσε αυτή
Αυτά δεν γίνονται και το καταλαβαίνω , όταν έρχεστε στις 10:00 το πρωί και φεύγετε στις 13:00 δεν προλαβαίνετε.
Βέβαια δεν έχετε ασθενείς στο οδοντιατρείο, γιατί όπως διατυμπανίζετε κακοπληρώνεστε και παρέχετε υπηρεσίες μόνο σε παιδιά.
Για ενήλικες ούτε κουβέντα. Σε αντίθεση με το Θέρμο Αιτωλ/νίας όπου οι εκεί συνάδελφοι σας κάνουν τα πάντα σε όλους. Δηλαδή εξαγωγές, σφραγίσματα, απονευρώσεις, καθαρισμούς. Εσείς απλά πληρώνεστε και κάνετε τον διευθυντή, υπονομεύοντας το έργο των άριστων συναδέλφων σας Ιατρών του Κ.Υ Αστακού με τις πράξεις σας ή τις παραλείψεις σας.
Εάν υπήρχε ασθενοφόρο , ο πεθερός μου πιθανότατα σήμερα να ήταν στην ζωή .
Έχετε και ποινικές και αστικές ευθύνες για το θάνατο του πεθερού μου Νικόλαου Μαντά .
Θέλουμε να πιστεύουμε , πως θα αναλάβετε έμπρακτα της ευθύνες σας , για να είναι ο Νίκος Μαντάς το τελευταίο θύμα της ανευθυνότητας σας
Λάζαρος Τσάμης κάτοικος Αστακού .
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Μοιραστείτε το στο TwitterΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *