Ο ισχυρός σεισμός που σημειώθηκε χθες στην Ελασσόνα ανέδειξε για μια ακόμα φορά τα μεγάλα προβλήματα των σχολείων. Κτήρια ψεύτικα, φτιαγμένα από άχυρα, δέχονται δεκάδες μαθητές που κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Η ψευδοροφή του σχολείου χθες στο Δαμάσι, κατέρρευσε με τα παιδιά -προφυλαγμένα κάτω από τα θρανία τους – να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, να κλαίνε και κυρίως να εισπνέουν όλη τη σκόνη που σηκώθηκε από την κατάρρευση.

Ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Δαμασίου περιέγραψε τις στιγμές που βίωσαν τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και τα παιδιά: «Κατά τη διάρκεια της 5ης διδακτικής ώρας, η γη άρχισε να χορεύει κάτω από τα πόδια μας, το κτίριο να κουνιέται συθέμελα δεξιά κι αριστερά, πάνω-κάτω, με φοβερό κρότο, αντικείμενα να πέφτουν, η ψευδοροφή του κτιρίου να καταρρέει σε κλάσματα δευτερολέπτου στο δάπεδο, και στους δύο ορόφους του κτιρίου, ο θεός μας φύλαξε και μας βοήθησε και τα παιδιά είχαν εκπαιδευτεί, ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν σε μία τέτοια περίπτωση, είχαν μπει κάτω από τα θρανία τους, το ευτύχημα είναι ότι κάθε μαθητής λόγω των μέτρων του κορωνοϊού είχε το δικό του θρανίο και είχε όλη την ευχέρεια να προφυλαχτεί καλά από τα αντικείμενα που έπεφταν, το σύννεφο σκόνης που δημιουργήθηκε από την κατάρρευση των μεσοτοιχιών, της ψευδοροφής, των τοίχων, δημιούργησαν σκοτάδι, στο σχολείο δεν έβλεπες ούτε τη μύτη σου μπροστά σου» είπε ο κ. Λέτσιος.

Ο ίδιος ο κ. Λέτσιος, αντιδρώντας αυτόματα, όπως ο ίδιος είπε δεν κατάλαβε πως βρέθηκε στον δεύτερο όροφο του σχολείου από το γραφείο του, είδε τα παιδιά να κλαίνε και να φωνάζουν προφυλαγμένα πάντα κάτω από τα θρανία τους, κι ενώ προσπάθησε να τα ηρεμήσει, με το που σταμάτησε η ισχυρή σεισμική δόνηση, σιγά σιγά τα παιδιά με τη συνοδεία των δασκάλων βγήκαν έξω, έγινε έλεγχος σε όλες τις τάξεις για κάποιο εγκλωβισμένο παιδί κι αφού όπως είπε, ο διευθυντής του σχολείου, βεβαιώθηκε ότι δεν βρίσκεται κανείς στο κτίριο, βρέθηκαν όλοι ασφαλείς σε εξωτερικό χώρο.

Σε ερώτηση για το αν κινδύνεψαν ζωές ο κ. Λέτσιος απάντησε πως για τον ίδιο πρόκειται περί θαύματος που βγήκαν όλοι σώοι από το σχολικό κτίριο, συγχαίροντας παράλληλα τους συναδέλφους του που έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν την κατάλληλη στιγμή.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *