Το κατιμάρι είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο και αποκριάτικο γλυκό και γίνεται από ένα μείγμα κανέλας, γαρύφαλλου, καρυδιών, αμύγδαλων, σουσαμιού και ζάχαρης.
Όλα αυτά καλά ανακατεμένα τυλίγονται σε παραδοσιακά πλασμένο φύλλο που πλάθεται με αλεύρι, λίγο λάδι και νερό.
Τα ξεχωριστά τυλιγμένα φύλλα παίρνουν σχήμα σαλιγκαριού, καθώς τοποθετούνται μέσα στο ταψί και έπειτα τα περιχύνουμε με καυτό λάδι.
Στη συνέχεια έπειτα από το ψήσιμο του γλυκού το περιχύνουμε και με σιρόπι που έχουμε ετοιμάσει με ζάχαρη, βανίλιες και νερό.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *