Κλείνουν τα σχολεία στην Αττική σύμφωνα με εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ενώ η πρωτεύουσα μπαίνει σε καθολικό lockdown, τύπου Μαρτίου.

Κλείνουν τα σχολεία στην Αττική, καθώς η πρωτεύουσα μπαίνει και επίσημα σε lockdown τύπου Μαρτίου, μέχρι και τις 21 Φεβρουαρίου.

Πληροφορίες θέλουν τα μέτρα να μην ισχύουν από αύριο αλλά από την Πέμπτη ώστε να μην υπάρξει αιφνιδιασμός των πολιτών και των επιχειρήσεων που φαίνεται να μπαίνει και πάλι λουκέτο όπως τα κομμωτήρια. Το click away θα πρέπει να θεωρείται δεδομένα παρελθόν και όλες οι αγορές θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη ενώ οι ανακοινώσεις θα γίνουν σε δύο φάσεις: Μετά τη λήξη της συνεδρίασης των λοιμωξιολόγων, θα εμφανιστεί στην καθιερωμένη ενημέρωση ο Σωτήρης Τσιόδρας ο οποίος θα ενημερώσει για τις αποφάσεις της επιτροπής, δίνοντας ενώ τα μέτρα θα εξειδικεύσει μάλλον αύριο η κυβέρνηση, πιθανότατα μέσω του υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.
Πρωί η τηλεκπαίδευση στα κλειστά Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία

Με νέα εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας δίνονται οδηγίες στα Δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία που είναι κλειστά η τηλεκπαίδευση να γίνεται πρωί και όχι μεσημεριανές ώρες.

Την ώρα που η επιτροπή λοιμωξιολόγων συζητά το κλείσιμο των σχολείων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, το υπουργείο Παιδείας απέστειλε εγκύκλιο για την τηλεκπαίδευση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε σε Δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί λόγω covid-19, συστήνεται το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης να εφαρμόζεται πρωινές ώρες όπως και στη δια ζώσης διδασκαλία, προκειμένου να μη διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να αποφευχθεί η αναστάτωση στο πρόγραμμα των μαθητών/τριών.

Οι παραπάνω οδηγίες δίνονται προς όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία της χώρας, με εγκύκλιο που υπέγραψε η Γενική Γραμματέας του υπ. Παιδείας Σίσσυ Γκίκα.dikaiologitika.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *