Με στόχο να ενημερώσει και να αφυπνίσει κάθε πολίτη για τις επιπτώσεις που επιφέρουν οι διατάξεις του Κλεισθένη1 στην καθημερινότητά του και στην ομαλή λειτουργία των πόλεων, ξεκίνησε και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επικοινωνιακή προσπάθεια των Αιρετών του Α’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  

Το εγχείρημα που αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κ.Ε.Δ.Ε., δηλαδή να γίνουν κατανοητές στους δημότες,απ’ άκρη σ’ άκρη της Χώρας,  οι πρακτικές καθημερινές συνέπειες του Ν/Σ, φέρει βεβαίως σημαντικό βαθμό δυσκολίας, ειδικά σε τόσο ασφυκτικό χρονικό διάστημα μέχρι την ψήφισή του.

Ήδη πάντως, αυτό το Σαββατοκύριακο το μήνυμα της Αυτοδιοίκησης προβλήθηκε σε κυριακάτικες εφημερίδες, σε ημισέλιδη καταχώρηση. 

Παράλληλα, επιχειρείται να αγγίξει σε κάθε πολίτη, μέσω εφημερίδων της ελληνικής περιφέρειας, ραδιοφωνικών μηνυμάτων σε όλη τη Χώρα, αλλά και προβολών σε ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Διαλύουν τους Δήμους, το Κράτος, τις Ζωές μας” είναι το κεντρικό μήνυμα των Αιρετών.Εξηγούν στους δημότες ότι το Σχέδιο “Κλεισθένης I” που προωθεί προς ψήφιση η Κυβέρνηση:

–  Διαλύει τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες.  Θα προκαλέσει ακυβερνησία και παράλυση στην καθημερινή τους λειτουργία.  Θα ευνοήσει τη διαφθορά και τη συναλλαγή.

–  Ενισχύει τον ασφυκτικό έλεγχο της Αυτοδιοίκησης από το Κράτος, αντί να προωθεί την αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων, όπως συμβαίνει στις κοινωνίες που ευημερούν.

–  Αυξάνει το φορολογικό βάρος των πολιτών

–  Δυσχεραίνει την καθημερινότητά μας, αφού καθιστά δύσκολη την εκτέλεση έργων και την παροχή σημαντικών υπηρεσιών που σήμερα παρέχονται από τους Δήμους

–  Δημιουργεί πολιτική αστάθεια, αφού δεν διασφαλίζει στο Δήμαρχο τη δυνατότητα να υλοποιήσει το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκε.

Το ανώτατο θεσμικό όργανο της Αυτοδιοίκησης υπογραμμίζει ότι για να πάμε επιτέλους μπροστά, η Ελλάδα, η Αυτοδιοίκηση, οι τοπικές μας κοινωνίες, χρειαζόμαστε ένα άλλο Κράτος.  Πολιτική και κοινωνική σταθερότητα.  Κυβερνησιμότητα στους Δήμους.  Χρειαζόμαστε πολιτικές που υπηρετούν την απλή λογική και δίνουν προτεραιότητα στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

Αν επιτρέψουμε να διαλυθούν οι Δήμοι, θα διαλυθούν οι ζωές μας”, επισημαίνουν οι Αιρετοί τους πολίτες.

Ο AIRETOS σας παρουσιάζει το μήνυμα της Αυτοδιοίκησης, όπως προβλήθηκε χθες στις κυριακάτικες Εφημερίδες:
 
 

Powered by WPeMatico

Από xiromeropress