Μια ακόμη φαρμακευτική εταιρεία μετά την Pfizer, η Moderna, ανακοίνωσε ότι και το δικό της εμβόλιο κατά του κορονοϊού είναι πολύ αποτελεσματικό!

Νέες ελπίδες για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού μετά την ανακοίνωση της φαρμακευτικής εταιρείας, Moderna ότι το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού είναι 94,5% αποτελεσματικό.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από την ίδια την εταιρεία, το εμβόλιο της Moderna είναι το δεύτερο στον κόσμο με τόσο μεγάλη αποτελεσματικότητα μετά από εκείνο της Pfizer.

Συγκεκριμένα, μια ενδιάμεση ανάλυση, που δόθηκε σήμερα (Δευτέρα) στη δημοσιότητα και η οποία βασίστηκε σε 95 επιβεβαιωμένους ασθενείς της Covid-19, έδειξε ότι το υποψήφιο εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 94,5%. Η εταιρεία δήλωσε ότι σχεδιάζει τώρα να υποβάλει αίτηση στην αμερικανική εποπτική Αρχή, την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, για έγκριση έκτακτης ανάγκης τις επόμενες εβδομάδες.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά είπε ο ίδιος ο επικεφαλής των επιδημιολόγων στις ΗΠΑ, Δρ Άντονι Φάουτσι. «Είναι όσο καλό θα μπορούσε να είναι! 94.5% είναι πραγματικά εκπληκτικό», είπε ακόμα.
Σύγκριση Pfizer – Moderna

Παρά το γεγονός ότι τα δυο εμβόλια φαίνεται να έχουν πολλά κοινά υπάρχει ένα πλεονέκτημα που έχει το εμβόλιο της Moderna έναντι αυτού της Pfizer.

Το εμβόλιο της Pfizer πρέπει να διατηρείται στους -75 βαθμούς Κελσίου. Κανένα άλλο εμβόλιο στις ΗΠΑ δεν είναι απαραίτητο να διατηρείται σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες και μάλιστα δεν υπάρχουν όπως αναφέρει το CNN καταψύκτες σε φαρμακεία και ιατρεία που να καταψύχουν τόσο χαμηλά.

Η Moderna ωστόσο όπως αναφέρει το BBC ανακοίνωσε ότι αναμένει το εμβόλιο να είναι σταθερό όταν φυλάσσεται σε κοινές θερμοκρασίες ψυγείου, δηλαδή δύο έως οκτώ βαθμούς για τριάντα ημέρες.
ΠΗΓΗ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *