Πηγαίνω όπου θέλω, ωστόσο όταν βλέπω πολύ κόσμο φοράω μάσκα, σχολίασε ο Βαλέριος Ασλανίδης

Για τα αποτελέσματα του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V μίλησε ο Βαλέριος Ασλανίδης, o πρώτος Έλληνας που υποβλήθηκε σε αυτή τη διαδικασία και Πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Ανάπας στη Ρωσία. Ο κ. Ασλανίδης εξήγησε πως εμφάνισε πάνω από 70% αντισώματα από την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ ανέφερε πως δεν είχε καμία παρενέργεια, σε αντίθεση με έναν φίλο του που τη δεύτερη μόνο ημέρα ανέβασε πυρετό.

«Από την ημέρα που έκανα το εμβόλιο, νιώθω ελεύθερος. Πηγαίνω όπου θέλω, ωστόσο όταν βλέπω πολύ κόσμο φοράω μάσκα, ακολουθώντας και τις οδηγίες της χώρας», σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε πως στη Ρωσία περισσότεροι από 100.000 πολίτες έχουν κάνει το εμβόλιο. Ο Βαλέριος Ασλανίδης θεωρείται από τις μεγαλύτερες μορφές του ποντιακού ελληνισμού και μία εμβληματική προσωπικότητα για τους Έλληνες της διασποράς στην αχανή επικράτεια της Ρωσίας.

Οι ελληνικές ρίζες της οικογένειάς του φτάνουν στο μακρινό 1862, ενώ ο ίδιος ηγείται της περήφανης ελληνικής κοινότητας στο παραλιακό θέρετρο της Ανάπας στη Μαύρη Θάλασσα που απαριθμεί πλέον 10.000 μέλη. Από τις 9 Οκτωβρίου o Βαλέριος Ασλανίδης πέρασε στην ιστορία και ως πρώτος Έλληνας που έκανε το περίφημο εμβόλιο του κορονοϊού που δημιουργήθηκε με πρωτοποριακή τεχνολογία από την επιστημονική κοινότητα της Ρωσίας και μέχρι σήμερα είναι η πιο ολοκληρωμένη και φιλόδοξη προσπάθεια ενάντια στην πανδημία της COVID-19.

Ο ίδιος, μιλώντας στο ethnos.gr, είχε επισημάνει από την Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου πως έκανε την πρώτη δόση του ρωσικού εμβολίου. «Από την περασμένη Παρασκευή είμαι μία χαρά. Δεν έχει αλλάξει κάτι και δεν έχω νιώσει κάτι το ιδιαίτερο. Μου είπαν να είμαι προσεκτικός σε αυτές τις 15 ημέρες. Με την πρώτη δόση έχω αντισώματα για 6 μήνες. Με τις δύο δόσεις θα έχω αντισώματα για 2,5 χρόνια. Είμαι πολύ καλά και έχω πολύ καλή ψυχολογία. Είμαι πολύ ικανοποιημένος που συμμετείχα σε αυτό το πρόγραμμα και είμαστε όλοι υπερήφανοι για την ιατρική κοινότητα της Ρωσίας που είναι πρωτοπόρος σε όλα», σχολίαζε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ethnos.gr.

Σχετικά με το πώς έγινε ο εμβολιασμός είχε πει: «Ξεκίνησα με αναλυτικές ιατρικές εξετάσεις. Με σκάναραν παντού, στους πνεύμονες, στο συκώτι, στην καρδιά, στο κεφάλι. Ολες οι εξετάσεις ήταν καθαρές κι έτσι πήρα έγκριση να μπω στο πρόγραμμα. Μετά ταξίδεψα στη Μόσχα και είχα κλείσει ραντεβού σε ένα ιατρικό κέντρο που λέγονταν Μέντικ Πρίμιουμ. Μπήκαμε σε ένα ειδικό δωμάτιο με πόρτες ασφαλείας. Μου είπαν πως το εμβόλιο το διατηρούν σε θερμοκρασίες – 32 βαθμούς. Το έβγαλαν και μετά από 7 λεπτά μου έκαναν το εμβόλιο. Εμεινα για λίγα λεπτά. Ημουν μια χαρά, σα να έκανα το εμβόλιο της γρίπης. Μετά έμεινα περίπου δύο ώρες με παρακολούθηση γιατρού. Με ρωτούσε συνέχεια για το πώς αισθάνομαι. Μια χαρά. Δεν είχα καμία παρενέργεια. Μετά μου έδωσε άδεια να φύγω, πήγα στο αεροδρόμιο και ήρθα πάλι εδώ στην Ανάπα στην αγαπημένη οικογένεια μου και στα εγγόνια μου».
πηγη

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *