Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσαν τα νέα μέτρα μετά την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολογών για νέους περιορισμούς υπό το φόβο της μετάλλαξης Όμικρον.

Νέα μέτρα για την αποτροπή διασποράς του κορονοϊού ανακοινωσαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης με φόντο την επέλαση της Όμικρον και ειδικά την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή της Αττικής.

Από αύριο στις 6 το πρωί ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ειδικά για τους κλειστούς χώρους των σούπερ μάρκετ ή των ΜΜΜ είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας υψηλής προστασίας ν95.
  • Απαγορεύονται οι δημόσιες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις των εορτών. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των Δήμων ακυρώνονται.
  • Οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα, πέρα από το PCR 72 ωρών ή Rapid 24 ωρών θα υποχρεούνται με ισχυρή σύσταση να επαναλαμβάνουν το τεστ τη δεύτερη μέρα και την τέταρτη μέρα από την είσοδό τους.
  • Παραμένει η ισχυρή σύσταση για τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση. Θα πρέπει να γίνεται τεστ πριν από κάθε κοινωνική εκδήλωση

Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι το πρωί της 3ης Ιανουαρίου. Το νέο πακέτο που θα ισχύσει από τις 3 Ιανουαρίου και μετά θα συζητηθεί στις 27 Δεκεμβρίου και θα ανακοινωθεί αργότερα.

Από xiromeropress