Είναι γνωστές οι κρητικές βεντέτες και οι συνέπειες αυτών. Ωστόσο ορισμένες φορές η κατάσταση μπορεί να λάβει ακόμα χειρότερη τροπή όπως συνέβη στο χωριό Αράδαινα.
Το χωριό Αράδαινα μπορεί εδώ και χρόνια να είναι εγκαταλειμμένο και να αποτελεί έναν ακόμη τουριστικό προορισμό, αλλά η ιστορία του είναι τεράστια και χάνεται στο βάθος του χρόνου. Μόλις 3,5 χιλιόμετρα από την Ανώπολη Χανίων και ακριβώς πάνω από το επιβλητικό φαράγγι της Αράδενας, στέκει «παγωμένο» και θυμίζει σε όσους το επισκέπτονται μια άλλη εποχή της Κρήτης όπου κυριαρχούσε η παράδοση και ο απλός τρόπος ζωής κοντά στη φύση.
Μία επίσκεψη στην Αράδαινα και την γύρω περιοχή θα σας εντυπωσιάσει καθώς είναι πολύ έντονη η άγρια ομορφιά και ιδιαίτερα το βαθύ φαράγγι που έχει γίνει τόπος δεκάδων μαχών στο πέρασμα της ιστορίας του νησιού. Από αρχαία χρόνια μέχρι τις Κρητικές επαναστάσεις του 18ου και 19ου αιώνα, το χωριό διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο για την ευρύτερη περιοχή των Χανίων.
Ωστόσο, ακόμη και έπειτα από την απελευθέρωση του νησιού και την απαρχή μιας σταθερής περιόδου, το συγκεκριμένο χωριό δεν βρήκε την ηρεμία του αλλά κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1950 στιγματίστηκε από μια άγρια βεντέτα. Τα ακραία γεγονότα που συνέβησαν στο τόπο, είχαν ως αποτέλεσμα να ερημωθεί προκειμένου να δοθεί ένα έμμεσο τέλος στις αμοιβαίες επιθέσεις.
Όσοι δεν έχουν επισκεφτεί τα Αράδαινα, έχουν την ευκαιρία να δούνε εκπλητικά εναέρια πλάνα από το drone:

πηγη

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *