Αιχμάλωτο με αλυσίδες, χωρίς να μπορεί να τρέξει στο λιβάδι αγέρωχο και ελεύθερο, αυτό το άλογο ήταν σε απόγνωση. Χρειαζόταν επειγόντως προσοχή και αγάπη. Το είχαν δέσει επίτηδες σε εκείνο το σημείο στη Ρουμανία, όπου είναι η συνήθης τακτική να δένουν τα άλογα αβοήθητα, χωρίς καν να μπορούν να κινηθούν.

Οι αλυσίδες είχαν πληγώσει το δέρμα του και έκαναν την κατάστασή του ακόμα χειρότερη. Όταν ένας κτηνίατρος από τον οργανισμό Four Paws είδε σε τι κατάσταση βρισκόταν το δύσμοιρο ζωάκι δεν χρειαζόταν να το σκεφτεί δεύτερη φορά.
Ο Ovidiu Rosu αποφάσισε να το βοηθήσει να ανακτήσει την ελευθερία του. Είχε όλη τη ζωή και την ενέργεια για να τρέχει χαρούμενο στη φύση, αλλά δεμένο ήταν καταδικασμένο να πέσει σε κατάθλιψη και να μαραζώσει.
Όταν έφερε τα απαραίτητα εργαλεία για να απελευθερώσει το ζώο από τα δεσμά του συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Κάτω από τις αλυσίδες το δέρμα του ζώου είχε πληγωθεί πολύ, αλλά επειδή δεν ήταν δεμένο πολύ καιρό ο κτηνίατρος μπορούσε να διορθώσει την κατάσταση και να το θεραπεύσει.

Το άλογο αναγνώρισε στο πρόσωπο του κτηνιάτρου τον σωτήρα του και έκατσε φρόνιμο όσο εκείνος προσπαθούσε να το βοηθήσει, αλλά δεν σταμάτησε εκεί και του έδειξε την ευγνωμοσύνη του με τον πιο απίθανο τρόπο.

Για να το ανακαλύψετε, δείτε το βίντεο που ακολουθεί. Δεν θα μπορέσετε παρά να αναρωτηθείτε γιατί μια τέτοια επώδυνη και σκληρή τακτική είναι αναγκαία για ένα τόσο περήφανο ζώο, που μόνο ελεύθερο θα έπρεπε να το θαυμάζουμε.

πηγη fumara.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *