Μία παρέα δυο φίλων, ο Παναγιώτης Τελλίδης (Θεσσαλονίκη + Μύτικας) και ο Ηλίας Λιάγκος (Μύτικας), επέλεξαν το πρωί της Κυριακής 13.8, να ορειβατίσουν και να κάνουν κυκλική διάσχιση του εμβληματικού βουνού του Ξηρομέρου, του Μπούμστου. Το τοπίο εκπληκτικό και οι φωτογραφίες που μας έδωσαν υπέροχες.





Κυκλική διάσχιση Μπούμστου (μεικτός χρόνος 13 ώρες).
Από Αγ. Παρασκευή άνω Παναγούλας – χωματόδρομος δεξιά επάνω – πέρασμα – κορυφογραμμή – προκορφή – κατσίκια – κορυφή – ελατοδάσος – πουρναροδάσος – περιπλάνηση σε γκρεμούς και πουρναροδάσος – σχηματισμός ορθίων βράχων – Ασάνι – χωματόδρομος – πλατάνι με νερό αριστερά χωματόδρομου – Ιερός Ναός Ζωοδόχος Πηγή – Άνω Παναγούλα.
Αυτό που εμείς θα προσθέσουμε είναι ότι η περιοχή μας έχει την τύχη να διαθέτει απαράμιλλη φυσική ομορφιά που συνδυάζει θάλασσα και βουνό. Οι πιο πολλοί γνωρίζουν και έχουν συνδυάσει τον Μύτικα με τις ομορφιές της θάλασσας και των παραλιών του και των πολύ κοντινών σε αυτόν πανέμορφων νησιών, Καλάμου και Καστού Λευκάδας. Όμως ελάχιστοι μυημένοι γνωρίζουν και τους εκπληκτικής ομορφιάς ορεινούς όγκους που διαθέτουμε, με μία άγρια ομορφιά, που προσφέρουν μοναδικές διαδρομές για ορειβασία.
Γενικά η περιοχή μας διαθέτει ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, που οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να προστατέψουμε, με την σκέψη ότι δεν μας ανήκει αλλά, το έχουμε δανειστεί από τις επόμενες γενιές.
Παναγιώτη και Ηλία και του χρόνου….







πηγη http://mytikaspress.blogspot.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *