stifado-1
Ο μάγειρας σήμερα θα μας κάνει να “γλείφουμε τα δάχτυλα μας” αφού επέλεξε να μας παρουσιάσει μια νοστιμότατη παραδοσιακή συνταγή “Λαγό στιφάδο”,ο λαγός όταν είναι προιόν κυνηγιού ειδικά γίνεται εξαιρετικός διαβάστε αναλυτικά:
Υλικά για 4- 6 άτομα
1 λαγός 1 ½ – 2 κιλά περίπου σε μερίδες
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
400 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό
Αλάτι, πιπέρι
1 ½ κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
1 – 2 κουτ. σούπας βούτυρο
Για την μαρινάδα
3 φλιτζάνια κόκκινο ξηρό κρασί
Μισό φλιτζάνι ξίδι
10 –12 κόκκους μαύρο πιπέρι
3– 4 καρφάκια γαρύφαλλο
2- 3 φύλλα δάφνης
Ένα κλαράκι δεντρολίβανο
Μισή κουτ. σούπας θυμάρι τριμμένο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας αλάτι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τον λαγό με νερό και ξίδι. Ρίχνετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ μη μεταλλικό και βάζετε μέσα τον λαγό. Τον αφήνετε να μαριναριστεί για 24 ώρες, γυρίζοντάς τον κατά διαστήματα για να μην στεγνώσουν τα μέρη που είναι μένουν πάνω από την μαρινάδα. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C.
Βουτάτε τα κρεμμυδάκια σε νερό που βράζει και α αφήνετε για λίγα λεπτά. Τα στραγγίζετε, κόβετε με ψαλίδι την άκρη της ρίζας και πιέζετε από την άλλη άκρη να βγει το κρεμμυδάκι ολόκληρο σαν από θήκη. Χαράζετε ένα σταυρό στο σημείο της ρίζας για να μην ανοίξουν τα κρεμμυδάκια στο ψήσιμο. Σοτάρετε στο βούτυρο τα κρεμμυδάκια για να μαλακώσουν και τα κρατάτε στην άκρη. Σουρώνετε την μαρινάδα και την βράζετε για 10.
Σε ρηχή κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Προσθέτετε τον λαγό και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Ρίχνετε τα ντοματάκια και τον πελτέ , αλάτι, πιπέρι και την μαρινάδα και σιγοβράζετε το φαγητό για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα. Δεν το ανακατεύετε για να μην λιώσουν τα κρεμμυδάκια. Ανακινείτε την κατσαρόλα και αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ζεστό νερό για να μην σωθεί η σάλτσα.
.athinorama

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *