ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


Νέες ανατιμήσεις στα ήδη πανάκριβα γαλακτοκομικά αναμένονται άμεσα, καθώς η αλματώδης αύξηση των τιμών του γάλακτος δεν έχει σταματημό.

Ήδη η τιμή του αγελαδινού γάλακτος έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ, με τους καταναλωτές να ζητούν να ληφθούν μέτρα, καθώς όπως χαρακτηριστικά λένε, «οι τιμές μας έχουν γονατίσει».

Σε ορισμένα σούπερ μάρκετ, οι τιμές του φρέσκου αγελαδινού γάλακτος, ενός βασικού προϊόντος διατροφής, κυμαίνονται από 2,04 έως 2,06 ευρώ το λίτρο.

«Εκτόξευση» παρατηρείται όμως και στο κατσικίσιο γάλα, η τιμή του οποίου έχει αυξηθεί από 0,60 έως και 0,80 ευρώ, με κάποια σούπερ μάρκετ να πωλούν το ένα λίτρο 3,38 ευρώ, ενώ η τιμή του κυμαίνεται από 2,85-3,40 ευρώ.

«Κάθε φορά που έρχομαι βλέπω διαφορά, πέντε, δέκα λεπτά πιο πάνω», λέει απογοητευμένη μία καταναλώτρια, η οποία σχολίασε ότι αναγκάζεται να πάρει γάλα από το «Καλάθι του νοικοκυριού», ενώ όπως προσθέτει, έχει «ρίξει τα στάνταρ» και στο γιαούρτι.

Το γιαούρτι, ο «λευκός χρυσός» όπως ίσως θα έπρεπε να ονομάζεται εφεξής, μέσα σε μία εβδομάδα αυξήθηκε (το χύμα) 0,62%, δηλαδή από 2,98 ευρώ σε 3,60 ευρώ το κιλό!

Στο στραγγιστό γιαούρτι και για μία συσκευασία τριών τεμαχίων, παρατηρείται αύξηση από 0,20 μέχρι 0,30 ευρώ.

«Ερχόμαστε με λίστα, ψάχνουμε προσφορές, βλέπουμε που είναι οι καλύτερες τιμές…», είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν πλέον οι καταναλωτές με την κατάσταση στην ακρίβεια να έχει ξεφύγει…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress