Μάχη χαρακωμάτων για την εμποροπανήγυρη του Κουβαρά!
img_8014-1-702x336
 
Ερωτόκριτος Γαλούνης: Έχουμε δικό μας Εμπορικό Σύλλογο
erotokritos-galoynis
Η «Σ» επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου Ερωτόκριτο Γαλούνη, ο οποίος αρκέστηκε να δηλώσει ότι: «δεν έχουμε σχέση με τον Δήμο Αγρινίου. Ο Δήμαρχος Αγρινίου είχε δίκιο για το αίτημα που έκανε, γι’ αυτό έγινε αμέσως αποδεκτό (αναφορικά με την εξαίρεση του ονόματος Αγρίνιο από τον τίτλο του παζαριού). Από κει και πέρα, δεν έχω κάτι άλλο να πω. Στον Δήμο Ξηρομέρου έχουμε δικό μας Εμπορικό Σύλλογο και δεν εξέφρασε κανένας παράπονο. Τη νέα ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου δεν την έχω δει και δεν μπορώ να τη σχολιάσω, αλλά ο Δήμος Ξηρομέρου δεν έχει καμία σχέση με τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου».
img_8014-1-702x336
Σηκώνει τους τόνους ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει με την εμποροπανήγυρη του Κουβαρά της Τοπικής Κοινότητας Φυτειών, κάτι που φάνηκε και από την ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε χθες το πρωί ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παναγιώτης Μπεσίνης στον «Δυτικά FM 92,8». Ο κ. Μπεσίνης ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «κρύβονται συμφέροντα πίσω από την εμποροπανήγυρη του Κουβαρά. Αύριο (σήμερα) θα πάμε στον Εισαγγελέα, ενώ θα καταθέσουμε και ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μπλοκάρουμε την λειτουργία της. Αυθαίρετα ο Δήμος Ξηρομέρου πήρε την απόφαση για την λειτουργία του παζαριού, παρά τα διαβήματα του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, των Ομοσπονδιών αλλά και του Δήμου Αγρινίου. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον Δήμαρχο Ξηρομέρου, χωρίς αποτέλεσμα, καθώς συναντήσαμε απέναντι μας τείχος. Δεν μπορούμε να πούμε όμως πως είναι μόνο ευθύνη του Δημάρχου Ξηρομέρου. Υπάρχει ως σκέψη, χωρίς ωστόσο να επιθυμούμε να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας και χωρίς να θέλουμε να δημιουργήσουμε εντάσεις, να παραστεί αντιπροσωπεία του συλλόγου μας, στην εμποροπανήγυρη που ξεκινάει την Κυριακή» επισήμανε ο κ. Μπεσίνης, ο οποίος έκανε λόγο για αυθαίρετη και παράνομη απόφαση, κόντρα στην κείμενη νομοθεσία και στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καλώντας ταυτόχρονα τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές να πράξουν τα νόμιμα.
Στον Εισαγγελέα σήμερα ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης που καταγγέλλει συμφέροντα
panagiotis-mpesinis-1
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου:
«Σας ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου αποφάσισε και φέτος ΠΑΡΑΝΟΜΑ και παρά την ρητή ΑΚΥΡΩΣΗ της περσινής του απόφασης από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου (αρ. απόφασης 154060/6944/2-12-2015) την διεξαγωγή εμποροπανήγυρης στον κόμβο Κουβαρά της Τ.Κ. Φυτειών. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ Ελλάδας και Νήσων και το Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας, θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα προάσπισης των συμφερόντων των μελών μας και του στεγασμένου εμπορίου της ευρύτερης περιοχής, προσφεύγοντας νομικά κατά της ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ αυτής απόφασης αλλά και των διοργανωτών της εμποροπανήγυρης.
Κύριοι,
Επειδή όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το εν λόγω «ΠΑΖΑΡΙ» στήνεται και πραγματοποιείται ετσιθελικά, αυθαίρετα και πέρα από κάθε έλεγχο νομιμότητας ως προς:
τις ημερομηνίες διεξαγωγής του
τις συνθήκες υγιεινής
τα μέτρα πυρασφάλειας
τα μέτρα τροχαίας και οδικής ασφάλειας
την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας
προστασίας του καταναλωτή
φορολογικής νομιμότητας κλπ.
Σας ΖΗΤΑΜΕ οι αρμόδιες υπηρεσίες σας να διενεργήσουν τους ανάλογους ελέγχους από την πρώτη κιόλας μέρα διεξαγωγής του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ (ΚΥΡΙΑΚΗ 13-11-2016) και για όσο διάστημα αυτό θα διεξάγεται. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, έχει θεσμική υποχρέωση να σας τονίσει τις υποχρεώσεις σας και τις ευθύνες σας, ώστε με την έγκαιρη παρέμβασή σας να εξασφαλιστεί φέτος η νομιμότητα σε μια εκδήλωση που κανονικά δεν θα έπρεπε να επιτρέπετε η διεξαγωγή της>>
πηγη http://sinidisi.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *