H Λευκάδα βρίσκεται καιρό τώρα στο επίκεντρο των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου οι άνδρες της να καταφέρουν να εξαρθρώσουν ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παράνομων ελληνοποιήσεων. Ένας δικηγόρος και ένας δημόσιος υπάλληλος είναι οι δύο που παρακολουθούσε μήνες τώρα η ΕΛ.ΑΣ μαζί με τους υπόλοιπους σε έξι σημεία της Ελλάδας. Άφωνη η κοινωνία της Λευκάδας παρακολουθεί τις εξελίξεις.
Η δράση της ΕΛ.ΑΣ. έφτασε μέχρι το χωριό Κανδύλα της Αιτωλοακαρνανίας όπου το κύκλωμα έψαχνε αγρότες για να ασφαλίζει εικονικά αλλοδαπούς προκειμένου να αποκτήσουν δικαιώματα παραμονής.
Αξίζει να σημειωθεί, όπως σημειώνει το Cnn.gr ότι φωτογραφίες και βίντεο των δικηγόρων, την ώρα που συνόδευαν στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ τους παράτυπους αλλοδαπούς για να μεταβούν στις πόλεις που βρίσκονταν οι συνεργοί τους για να παραλάβουν τα πλαστά έγγραφα νομιμοποίησης τους, υπάρχουν στη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ.
Για πάνω από τέσσερις μήνες είχαν γίνει η σκιά της σπείρας που αποτελούνταν από δικηγόρους και δημόσιους υπαλλήλους, και κατέγραφαν κάθε τους κίνηση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τους έβλεπαν να συνοδεύουν παράτυπους μετανάστες ακόμα και στις τέσσερις τα ξημερώματα στα λεωφορεία, ώστε να ταξιδέψουν τη νύχτα και νωρίς το πρωί να βρίσκονται στις περιφέρειες που είχαν τους συνεργούς τους για να καταθέσουν τους φακέλους με τα πλαστά δικαιολογητικά και φυσικά αμέσως μετά οι δικηγόροι να πάρουν από τους αλλοδαπούς τα χρήματα που έφταναν τα 1.500 ευρώ.
Αρχηγοί του κυκλώματος φέρονται να είναι δυο Έλληνες από την Αθήνα ηλικίας 60 και 47 ετών, οι οποίοι δήλωναν άνεργοι. Στους αστυνομικούς παραδέχτηκαν τα πάντα και μάλιστα αποκάλυψαν με κάθε λεπτομέρεια πώς είχαν στήσει το κύκλωμα.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο πλαστογράφος που είχε καταφέρει να δημιουργεί ό,τι έγγραφο χρειάζονταν οι αλλοδαποί για το φάκελό τους και μάλιστα ήταν τόσο πιστά αντίγραφα που δεν υπήρχε περίπτωση να εντοπίσει κάποιος ότι δεν ήταν γνήσια.
Πάντως σύμφωνα με τους αδιάφθορους το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον εδώ και τρία χρόνια ενώ υπάρχουν τηλεφωνικά ακούσματα που δείχνουν ότι τα μέλη του έψαχναν να επεκταθούν και σε άλλες πόλης της Ελλάδας. Είχαν μπει στη διαδικασία να βρουν σε περιφέρειες στην Άρτα και την Πρέβεζα συνεργούς ώστε να επεκτείνουν την παράνομη δράση τους
lefkadapress.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *