ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Μέχρι τον Ιούλιο παραδίδεται η Αμβρακία οδός

Πολυ σύντομα, ίσως και τον επόμενο μήνα αρχίζουν οι παραδόσεις τμημάτων των οδικών αξόνων που βρίσκονται στην βορειοδυτική Αιτωλοακαρνανία με επίκεντρο την πόλη της Βόνιτσας, παραδόσεις που θα σημάνουν πιο ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση στην Λευκάδα, την Πρέβεζα κ.ο.κ.
Οι νέοι δρόμοι που κατασκευάζονται αυτό το διάστημα προχωρούν εντατικά ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχουν παραδοθεί καθ’ ολοκληρίαν. Όταν αυτό πραγματοποιηθεί η Βόνιτσα θα απέχει λιγότερο από τρεισίμιση ώρες από την Αθήνα και τόσο περίπου και η Λευκάδα! Είναι εξελίξεις που αναμένεται να φέρουν ακόμη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο ραγδαία αναπτυσσόμενο πόλο της Λευκάδας – Πρέβεζας με την Βόνιτσα να φιλοδοξεί να μπεί και αυτή στον χάρτη.
Η ΑΙΧΜΗ σας παρουσιάζει αποκλειστικά το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των οδικών αξόνων.
Άκτιο – Άγιος Νικόλαος
Είναι το πρώτο τμήμα που θα δοθεί στην κυκλοφορία με τις πληροφορίες να μιλούν για τέλος του χειμώνα, δηλαδή τον επόμενο μήνα. Πρόκειται για ένα κομμάτι 5,5 χιλιομέτρων εκ των οποίων τα 2,5 χλμ. έχουν κιόλας ασφαλτοστρωθεί αλλά μεσολαβεί ένα τμήμα 1 χλμ., όπου υπάρχει ο υφιστάμενος αγωγός ύδρευσης της Λευκάδας και δεν μπορεί να προχωρήσει το έργο έως ότου κατασκευαστεί ο καινούργιος.
Το έργο κατασκευής του νέου αγωγού καθυστέρησε λόγω του ότι το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο ήταν δυσεύρετο και ανάγκασε τον εργολάβο να περιμένει. Όμως αυτή η δυσκολία ξεπεράστηκε και φαίνεται ότι και αυτό το κομμάτι θα προχωρήσει σιγά- σιγά προκειμένου να συνενωθεί με το επόμενο, μήκους 2 χλμ. που επίσης έχει ασφαλτοστρωθεί. Όπως δείχνουν τα πράγματα είναι θέμα χρόνου να τελειώσει στο σύνολό του και να δοθεί προς χρήση για να μειωθεί η ταλαιπωρία των οδηγών. Μετά την παράδοση του εν λόγω τμήματος η Λευκάδα θα απέχει περίπου 15 λεπτά από το αεροδρόμιο του Ακτίου…
Λευκάδα – Άγιος Νικόλαος
Το τμήμα αυτό μήκους περίπου 8 χλμ. είναι σε πλήρη εξέλιξη. Αυτή την εβδομάδα έκλεισε ο δρόμος για έξι ώρες καθημερινά ώστε να πραγματοποιηθούν ανατινάξεις σε ένα τμήμα περίπου 4 χιλιομέτρων. Σε δύο μήνες υπολογίζεται να δοθεί στην κυκλοφορία ξανά κανονικά και περί το τέλος της χρονιάς να παραδοθεί ένας σύγχρονος, διαπλατυμένος δρόμος.
Άγιος Νικόλαος – Βόνιτσα
Σε αυτό το τμήμα μήκους 16,5 χλμ. προχωρούν εργασίες διάνοιξης του κεντρικού δρόμου και ταυτόχρονα κατασκευάζονται οι παράπλευροι δρόμοι για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων, των σπιτιών και των αγροτεμαχίων που υπάρχουν κατά μήκος. Πρόκειται για έναν δρόμο που θα διαθέτει μια λωρίδα κυκλοφορίας 3,75 μέτρων και μια βοηθητική πλάτους 1,5 μέτρων ανά κατεύθυνση όπως και το προαναφερθέν κομμάτι Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα.
Για να ολοκληρωθεί το έργο θα αποκλειστεί το τμήμα Βόνιτσα – Άγιος Νικόλαος και η κυκλοφορία θα γίνεται από τον δρόμο της Αμβρακίας και θα συνεχίζει στο νέο τμήμα Άκτιο – Άγιος Νικόλαος, που όπως προαναφέρθηκε θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χειμώνα. Η διαδρομή θα είναι βέβαια μερικά χιλιόμετρα μεγαλύτερη όμως θα είναι χρονικά συντομότερη αφού μιλάμε για έναν σύγχρονο και ασφαλή δρόμο.
Αμβρακία Οδός
Ακόμη μεγαλύτερη είναι η σημασία της ολοκλήρωσης του οδικού άξονα Αμβρακία – Άκτιο καθώς θα παρακάμπτεται το επικίνδυνο τμήμα Δρυμός – Βόνιτσα.
Τα εργοτάξια της «Μυτιληναίος» δουλεύουν στο φουλ και όλα δείχνουν ότι τον Ιούνιο, βαριά Ιούλιο ο δρόμος συνολικού μήκους 48 χλμ. θα έχει παραδοθεί εξ ολοκλήρου.
Η ΑΙΧΜΗ σας αποκαλύπτει σήμερα ότι περί το Πάσχα θα δοθούν άλλα τρία χιλιόμετρα στην κυκλοφορία, από εκεί που τελειώνει το σημερινό κομμάτι της παράκαμψης Αμφιλοχίας έως το Δρυμό. Μετά θα απομένουν άλλα 11,5 χιλιόμετρα, ένα πεδινό τμήμα που περνά το Δρυμό μήκους 2,5 χλμ. όπου έχουν βρεθεί αρχαία και μετά το τελευταίο κομμάτι μήκους 9 χλμ. που θα παρακάμπτει την Βόνιτσα. Πιθανολογείται ότι το μικρό κομμάτι θα τελειώσει κατά τον Μάιο και θα απομένουν τα 9 χλμ. για να δοθούν αρχές Ιουλίου το πιθανότερο.
Το τοπίο αλλάζει ριζικά και η μέχρι πρότινος απομονωμένη αυτή περιοχή έρχεται πιο κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα.
 Πρόκειται για μια εργολαβία που ξεκίνησε πριν περίπου 15 χρόνια, αλλά οι κακοί σχεδιασμοί την πήγαν πολύ πίσω. Πιο καθοριστική απ ́ όλες θεωρείται η συνεισφορά του Θανάση Καββαδά που δεν σταμάτησε από το 2015 που πρωτοεξελέγη βουλευτής Λευκάδας να πιέζει για να αρθεί κάθε εμπόδιο.
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΤΕΛΛΙΟΣ
aixmi news

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress