Μεγαλόπνοο Φωτοβολταϊκό έργο στην Αιτωλοακαρνανία με την σφραγίδα της AENAOS Ενεργειακά Συστήματα.
Την Πέμπτη 28/7/22 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα και του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Μάριου Σαλμά με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φυτειών Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπύρο Ελευθερίου και τους εκπροσώπους των εταιρειών με θέμα την πορεία της αδειοδότησης ενός μεγαλόπνοου Φωτοβολταϊκού έργου ισχύος 100 MW.
“Μια αξιοζήλευτη προσπάθεια 150 περίπου οικογενειών από το Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας όπου αναμένεται να δώσει ζωή σε μια περιοχή της χώρας μας που δεν απολαμβάνει την ανάπτυξη και ευκαιρίες που έχουν αστικά ή / και τουριστικά διαμερίσματα της Ελλάδας” τόνισε χαρακτηριστικά ο Προέδρος του Α.Σ. Φυτείων κ. Ελευθερίου.
Όπως δήλωσαν επίσης οι Σηφάκης Νικόλαος και Παπαθανασίου Αθανασιος από τις εταιρείες ΑΕΝΑΟΣ Ενεργεικά Συστήματα και PADEV αντίστοιχα, το έργο αναμένεται να συμβάλει στη προσπάθεια της χώρας μας για πράσινη ενεργειακή μετάβαση, να δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας και να λειτουργήσει ανασταλτικά στην μείωση του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής.
Οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού σχεδίου ευχαρίστησαν θερμά τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας , κ. Μάριο Σαλμά , ο οποίος βοήθησε ώστε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Από xiromeropress