Η Ματίνα Καρρά γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου 1944 στο Πειραιά είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και ηθοποιός φωνής που συμμετέχει στις μεταγλωττίσεις σειρών κινουμένων σχεδίων. Είναι γνωστότερη για τους ρόλους της ως Κάντυ, Χιονάτη, Μαίρη στο Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι, Πίπη η Φακιδομύτη και Μαρία στο μεξικάνικο σίριαλ Η Μαρία της Γειτονιάς.
Η Ματίνα Καρρά γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά. Η πρώτη της επαφή με την ηθοποιία έγινε σε ένα διαγωνισμό ταλέντων που πραγματοποιήθηκε εκεί. Στη συνέχεια, συμμετείχε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, παίζοντας στην Ισμήνη στο Ηρώδειο και στον Οιδίποδα Τύραννο σε ηλικία δέκα ετών.

Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Αθηνών Γιώργος Θεοδοσιάδης. Έπειτα, έπαιξε σε παραστάσεις σε πολλά θέατρα, μεταξύ των οποίων το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Μουσούρη.

Την πρώτη της μεταγλώττιση έκανε το 1974 στη ταινία Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι, στον ομώνυμο ρόλο. Παντρεύτηκε τον ηθοποιό Γιώργο Γεωγλερή, με τον οποίο απέκτησε ένα γιο, τον επίσης ηθοποιό Σαράντο Γεωγλερή.
Η Ματίνα Καρρά έχει δηλώσει ότι το επάγγελμα της μεταγλώττισης είναι πολύ δύσκολο και απαιτεί πολύ έξυπνους ανθρώπους. Έχει τονίσει τις άσχημες συνθήκες στα στούντιο μεταγλώττισης κινουμένων σχεδίων, αναφέροντας ότι όλοι οι ηθοποιοί την ώρα εργασίας τους ήταν όρθιοι, είχαν όλοι ένα μικρόφωνο, όπου πάσχιζαν να ακουστούν, ενώ τέλος δεν έβλεπαν την σειρά προηγουμένως. Πρόσθεσε ότι οι μεταγλωττίσεις σειρών με αληθινούς ηθοποιούς ήταν πιο δύσκολες από αυτές των κινουμένων σχεδίων, καθώς ο ηθοποιός φωνής πρέπει ακόμα και να ρίξει το επίπεδο της ερμηνείας του, ανάλογα με το επίπεδο της ερμηνείας του ηθοποιού που υποδύεται.

Αγαπημένες της μεταγλωττίσεις ήταν αυτές των Κλασικών της Disney, μεταξύ των οποίων η Χιονάτη, η Πεντάμορφη και το Τέρας και άλλα, ενώ αντιπαθεί τις σειρές που μοιάζουν στο Dragon Ball, όταν “η βία μπήκε πια πολύ έντονα στο σκίτσο”

Από xiromeropress