Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Συνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομέρου ” Τα Κόροντα ” και η Κοινωφελής επιχειρηση του Δημου Ξηρομέρου και περιλάμβανε: α)Την παρουσίαση του βιβλιου του Πανου Λαζαρόπουλου ” Η Χρυσοβιτσα, χθες και σήμερα ” που εξέδωσε ο σύλλογός μας, καθως και του βιβλίου της συγχωριανής μας Βησσαρία Ζορμπά- Ραμμοπούλου ” Το καλοκαιρι των Αβάρων ” και β) την εκθεση βιβλίου Χρυσοβιτσάνων συγγραφέων.
Η παρουσίαση έγινε στον Αστακό στον αύλειο χωρο της Κοινοφελους επιχείρησης του Δημου Ξηρομέρου (παραλιακη οδός Αστακου ) στις 13/8/2017 ημερα Κυριακη και ωρα 20:00

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ερ. Γαλουνης και ο Πρόεδρος της Κοινωφελους Επιχειρησης τους Δημου Ξηρομέρου κ. Κώστας Γεωργούλας. Το πρώτο μερος της εκδήλωσης αφορούσε τη παρουσίαση του βιβλιου του Π. Λαζαρόπουλου και το δευτερο μέρος τη παρουσίαση του βιβλιου της Βησσαρίας Ζορμπά Ραμμοπουλου. Στη συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος του Σύνδεσμος Χρυσοβιτσάνων Ξηρομερου κ. Ταξιάρχης Σάββας , ο οποίος καλωσορισε τους παρευρισκόμενους και αναφερθηκε στη πρωτοβουλια του Συλλόγου να τιμήσει τους συγγραφείς για τη μεγάλη τους προσφορά. Για τους συγγραφείς διαβάστηκαν τα βιογραφικά τους στοιχεία και το πλούσιο εκδοτικό τους έργο απο τους υπαλλήλους της Κοινοφελούς επιχείρησης Νεκταρία Μπαμπούρη και Ελένη Χολή, αντίστοιχα. Παρουσιαστής και των 2 βιβλίων ήταν ο Γιάννης Δημητρούκας, ιστορικός και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Μονάχου, ο οποίος αναφερόμενος στο βιβλίο του Π. Λαζαρόπουλου υπογράμμισε ότι το βιβλίο αυτό είναι προιόν μεγάλου έρωτα του συγγραφέα για τη μικρή του πατρίδα. Στη συνέχεια επισήμανε, κατα κεφάλαια, τα πολύτιμα λαογραφικά και ιστορικά στοιχεία και τα ζητήματα, που αναπτύσσει ο συγγραφέας στο βιβλίο του. Στη συνέχεια, αφου ανέλυσε διεξοδικά το μυθιστόρημα της Βησσαρίας Ζορμπά Ραμμοπούλου, εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για το έργο της και για το δύσκολο θέμα που καταπιάστηκε .



Ο Αλεξάνδρος Σάββας Πρόεδρος Εφετών και επίτιμος πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας, που συντόνιζε την εκδήλωση, αναφέρθηκε στη προσφορά του Π. Λαζαρόπουλου, ως τακτικού συνεργάτη της εφημερίδας Χρυσοβιτσάνικα Νέα. Επίσης διάβασε μήνυμα του συγγραφέα στην εκδήλωση με το οποίο εξηγούσε ότι για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεως του δε μπόρεσε να παρευρεθεί κι οτι χαιρετίζει εγκάρδια ολους τους παρευρισκόμενους. Την εκδήλωση έκλεισε με την αποφώνησή της η Βησσαρία Ζορμπά Ραμμοπούλου η οποία ευχαριστησε ολους τους παρευρισκόμενους. Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους: ο Ερ. Γαλουνης, Δήμαρχος Ξηρομέρου, ο Κώστας Γεωργούλας, δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της κοινοφελούς επιχειρησης του Δημου Ξηρομέρου, ο Θεόδωρος Λιβάνης, αντιδήμαρχος του Δήμου Ξηρομέρου, ο Κώστας Κυριάκος πρόεδρος του Δημοτικου Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου, ο Θωμάς Καρφής και ο Πάνος Τζαχρήστας, δημοτικοί σύμβουλοι κι ο Κώστας Μπαμπούρης πρώην δημοτικός σύμβουλος του ιδιου Δήμου, ο συγχωριανός μας Αλέξανδρος Καραγιαννης αντιπρόεδρος του Νομικου Συμβουλίου του κράτους, Ο Τακης Στεργίου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου, ο συγχωριανός μας Βασίλης Αυδής, πρόεδρος του Συλλόγου εφοριακών Αιτωλ/νιας, Ο Σταυρος Τσίντζος ταμίας του Συλλογου Βελανιδιάς και περιβαλλοντος “η Αμαδρυάδα ” Ο Γιώργος Βασίλας, πρόεδρος του συλλόγου Χοβολιωτών Αστακού, Η Αργυρώ Αλεξανδροπουλου πρόεδρος του Συλλογου γονέων και κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Κανδήλας, ο Χρήστος Μάντζαρης εκ μέρους του συλλόγου Αστακηνών, ο Χριστόδουλος Ρηγάλος μέλος του ΔΣ του πολιτιστικοϋ και εξωραϊστικου συλλόγου το” Καραϊσκάκι”. Παραβρέθηκαν επίσης οι συγγραφείς: Ελένη Πριοβολου, Αλέξης Βαρόπουλος και Τάκης Γουλές, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης Νικος Κιτσοκώστας και Δήμος Βαρόπουλος και πολλοί άλλοι.




Η παρουσίαση έγινε με τη μεγάλη υποστήριξη του προέδρου της Κοινωφελούς επιχείρησης κ. Κωστα Γεωργούλα . Για τους δυο συγγραφείς που παρουσιάστηκαν ο σύλλογός μας αισθάνεται πολυ περήφανος και τους καμαρώνει γιατι αγαπουν πολυ το χωριό τους και συνεχως το προβαλλουν. Είναι και οι δυο τους πολυγραφοτατοι με εκδομένα 12 βιβλία ο Π. Λαζαρόπουλος και 21 βιβλία η Βησσαρία Ζορμπά Ραμμοπούλου και επιπλέον η δεύτερη ειναι πολυβραβευμένη σε μεγάλους διαγωνισμούς και με δυο απο τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της χώρας ( ΚΕΔΡΟ και ΠΑΤΑΚΗ ) να έχουν αναλάβει την έκδοση των βιβλίων της.
Να σημειωθεί τέλος οτι μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η έκθεση βιβλίου Χρυσοβιτσάνων Συγγραφέων, που λειτουργησε στα γραφεία της Κοινοφελους επιχείρησης απο 10/8 εως 13/8 2017 και απο 9 εως 13 00 και 18 00 έως 20 30. Εκτέθηκαν 34 βιβλία απο τα 43 συνολικά βιβλία που έχουν εκδώσει οι συμπατριώτες μας Βησσαρία Ζορμπά Ραμμοπούλου, Πάνος Λαζαροπουλος, Αλέξανδρος Σάββας, Αθανάσιος Σώλος, Γρηγόρης Χρόνης, Δημήτριος Κίσσας και Ιωάννα Απ. Πιττα. Τα βιβλια που παρουσιάστηκαν οι συμπατριώτες μας μπορούν να τα προμηθευτουν και απο το βιβλιοπωλειο του Θανάση Ζαρκαδούλα στον Αστακό.

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *