κον10
Τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν στην Κωνωπίνα οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Οσιομάρτυρος και θαυματουργής Αγίας Παρασκευής στο ομώνυμο ξωκλήσι που βρίσκεται σε απόσταση δυόμιση περίπου χιλιομέτρων έξω από το χωριό (Κωνωπίνα) και μέσα στη «καρδιά» του δάσους του Ξηρομέρου.
κον1
κον2
κον3
κον4
κον5
κον7
κον9
κον10
κον11
κον12
Πλήθος προσκυνητών, προσήλθαν από την ευρύτερη περιοχή, να παρακολούθησουν τη Δευτέρα 25 Ιουλίου, νο Μέγα Εσπερινό που τελέσθηκε υπαιθρίως, χοροστατούντος του αιδεσιμοτάτου Δημητρίου Χαμαλέτσου και να προσευχηθούν στη χάρη της Αγίας.
Ακολούθησε αρτοκλασία και στη συνέχεια πάνω από (400) άτομα παρακάθισαν σε φιλόξενο υπαίθριο τραπέζι, όπου σερβιρίστηκε εξαιρετική ψητή προβατίνα κοντοσούβλι, συνοδευόμενη από τυρί, πίτες, γλυκά κλπ Ξηρομερίτικα εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού.
Την παράσταση όμως έκλεψε ο εξαιρετικός Αθηναίος Dj Pal, (Κωνσταντίνος Παλαιολόγος) ο οποίος απογείωσε με μαεστρία το γλέντι μέχρι το πρωϊ.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου κ. Βασίλης Σκούρτας καλωσόρισε τους προσκεκλημένους με περίσσια εγκαρδιότητα και τους ευχήθηκε καλή διασκέδαση.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας κ. Γιώργος Αποστολάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Θόδωρος Στούπας, ο επικεφαλής της Μείζωνος αντιπολίτευσης του Δήμου και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ευθύμιος Φερεντίνος, ο Πρόεδρος του χωριού μας, κ. Χρήστος Τίγκας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κα Αφροδίτη Μπουμπούλη, κ.κ. Θωμάς Καραμάνης, Πάνος Σαλοδημήτρης, και ο Πρόεδος της Τοπικής Κοινότητας Κατούνας κ. Θωμάς Καφρίτσας.
Την επομένη Τρίτη, 26-7-2016 και ώρα 07.30 τελέσθηκε παρουσία πιστών η θεία λειτουργία.
Όσοι «τυχεροί» παρευρέθηκαν θα έχουν να θυμούνται πως πέρασαν μια υπέροχη βραδιά στην Κωνωπίνα, σ’ ένα πανέμορφο μέρος (μέσα στο δάσος), υπό τη σκέπη της θαυματουργής Αγίας του λαού μας, της Αγίας Παρασκευής !
Το Δ.Σ του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου, ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν – βοήθησαν με οιονδήποτε τρόπο (οικονομικά, υλικά, προσφορά εργασίας κλπ) για την επιτυχή έκβαση της μεγάλης αυτής γιορτής .
πηγη konopinanews.blogspot.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *