Σημαντικές ειδήσεις φαίνεται ότι προκύπτουν από τη χθεσινή διευρυμένη συνεδρίαση των φορέων της Αιτωλοακαρνανίας με τη συμμετοχή της Περιφέρειας και της ΠΕΔ στο δημαρχείο Αγρινίου.
Πέραν της νομικής ετοιμότητας που υπάρχει και θα αποτυπωθεί με νέα προσφυγή στα δικαστήρια αμέσως μόλις (και αν) προκύψει μία διοικητική πράξη από την πλευρά της Κυβέρνησης σε σχέση με τα έργα της εκτροπής, η χθεσινή συνάντηση των δημάρχων της Αιτωλοακαρνανίας και εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας περιλάμβανε και άλλα θέματα στην ατζέντα, θέματα που αφορούν συνολικά την ανάπτυξη του νομού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» καταγράφεται η πολιτική βούληση και η απόφαση των αυτοδιοικητικών αρχών της περιοχής, σε συνεργασία και με τους θεσμικούς φορείς, όπως τα Επιμελητήρια (Τεχνικό και Εμπορικό) για να «τρέξει» μια μελέτη για τη στρατηγική ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας. Μια μελέτη που φυσικά δεν θα περιορίζεται στην καταγραφή των διαπιστωμένων εδώ και χρόνια προβλημάτων, όπως η έλλειψη σε υποδομές, τα προβλήματα με τις χρήσεις γης και τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, αλλά θα καταλήγει στο να προτείνει συγκεκριμένες λύσεις τόσο σε επίπεδο έργων και δράσεων, όσο και σε επίπεδο θεσμικών παρεμβάσεων, καθώς επίσης θα υποδεικνύει και τα καταλληλότερα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Συζητήθηκε επίσης και το «όχημα» που θα τρέξει αυτή τη μελέτη, με πολλές προτάσεις να πέφτουν στο τραπέζι. Δεν αποκλείεται λοιπόν να υπάρξει εμπλοκή των υπαρχόντων αναπτυξιακών εταιρειών σε ό,τι αφορά μόνο την προκήρυξη της μελέτης, η οποία θα χρηματοδοτηθεί από τους δήμους και τους φορείς της περιοχής. Επίσης στη συγκεκριμένη συνάντηση τέθηκε και το θέμα δημιουργίας οργανισμών ανάπτυξης, ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη ευελιξία στην υλοποίηση έργων, κάτι που εδώ και χρόνια γίνεται στην Κρήτη.

Αρχικη

Από xiromeropress