Τα Μερομήνια ή Ημερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο. Η μέθοδος είναι πολύ απλή για όσους γνωρίζουν τα μερομήνια. Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό τον επόμενων μηνών.
Δηλαδή, η πρώτη ημέρα μας δείχνει τι καιρό θα κάνει τον ερχόμενο Αύγουστο, η δεύτερη για τον Σεπτέμβριο, η τρίτη για τον Οκτώβριο, κ.ο.κ,. Παρατηρώντας τα καιρικά φαινόμενα αυτών των πρώτων ημερών της, οι άνθρωποι μάντευαν την καιρική κατάσταση των επόμενων δώδεκα μηνών.
Η πρόγνωση του καιρού γινόταν τον Αύγουστο επειδή αυτός ο μήνας θεωρούνταν η αρχή του Χειμώνα. Ας δούμε τι καιρό θα κάνει το Δεκέμβριο σύμφωνα με τα μερομήνια:
Δεκέμβριος 2017
1 – 5. Υψηλές Θερμοκρασίες (20 – 28 °C) για την εποχή.
6 – 15. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν χωρίς αξιόλογα καιρικά φαινόμενα.
16 – 25. Οι δυνατοί βοριάδες θα ρίξουν τη θερμοκρασία (10 – 18 °C) και η πτώση αυτή θα συνεχιστεί αν αυτοί θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση. Σχετική βελτίωση της θερμοκρασίας σε μέρες με διαρκή ηλιοφάνεια.
Χριστούγεννα Δευτέρα 25η Δεκεμβρίου 2017. χωρίς πολύ κρύο με περιοδικές λιακάδες.
26 – 31. Οι βοριάδες θα κρατήσουν τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα (8 – 18 °C). Πιθανότητα χιονοπτώσεων στα ορεινά και βροχές στα πεδινά.
aftodioikisi.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *