Με έγγραφη απάντησή του ο ΕΛΓΑ απέρριψε το αίτημα του Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Νίκου Καραπάνου, για ένταξη των ελαιοκαλλιεργειών που επλήγησαν από το μύκητα του γλοισπόριου, σε πρόγραμμα οικονομικών ενισχύσεων.
Το αίτημα είχε υποβληθεί από το Νίκο Καραπάνο προς τον αρμόδιο Υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου, με ταυτόχρονη κοινοποίηση στην κεντρική διοίκηση του ΕΛΓΑ στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, όπου σε ανοικτή εκδήλωση η οποία είχε διοργανωθεί από το Δήμο με τη συμμετοχή πλήθους καλλιεργητών αλλά και εκπροσώπων φορέων, είχαν διαπιστωθεί τα σοβαρότητα προβλήματα που αντιμετώπισε η ελαιοκαλλιέργεια λόγω της προσβολής από την ασθένεια του γλοιοσπόριου. Το δε μέγεθος της καταστροφής, έφτασε σε καθολικά επίπεδα για πολλούς παραγωγούς.
Ωστόσο, στην απάντησή του ο ΕΛΓΑ σημειώνει ότι «…το πρόβλημα της μυκητολογικής προσβολής από γλοιοσπόριο στην ελαιοκαλλιέργεια της περιοχής, μπορεί να αποφευχθεί με την έγκαιρη εφαρμογή προληπτικών ψεκασμών και ενδεχομένως με την εφαρμογή κατάλληλων καλλιεργητικών τεχνικών». Σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό, το αίτημα του Δήμου «…δεν μπορεί να γίνει δεκτό.»

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *