H μετακίνηση εκτός νομού είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τόσο την κυβέρνηση όσο και τους λοιμωξιολόγους. Με δεδομένο ότι σε λιγότερο από δύο εβδομάδες συμπληρώνονται τρεις μήνες lockdown λόγω της πανδημίας του κορονοϊού κυβέρνηση και ειδικοί εξετάζουν ακόμη και να επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού υπό όρους.

Ωστόσο, όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, η μετακίνηση εκτός νομού δεν μπορεί να επιτραπεί πριν από τις 8 ή τις 14 Φεβρουαρίου. «Κατανοούμε τον κόσμο. Κατανοούμε τους πολίτες που θέλουν να επισκεφθούν τα σπίτια τους. Ομως, ο κορονοϊός είναι εδώ, δεν γίνεται να τον αγνοούμε», αναφέρει χαρακτηριστικά και συμπληρώνει: «Για να πούμε ναι στη μετακίνηση εκτός νομού θα πρέπει να έχουν αξιολογηθεί όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και σίγουρα πρέπει να περάσουν δύο εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων και την επιστροφή των μαθητών στα θρανία».

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Βατόπουλο, όταν επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού, θα πρέπει αυτή να γίνει υπό όρους που θα εξεταστούν μόλις υπάρχουν τα δεδομένα για την άρση του μέτρου.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εβδομάδα μέχρι και την Παρασκευή είναι καθοριστική για την άρση της απαγόρευσης της μετακίνησης εκτός νομού, καθώς όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Πάντως, ο κ. Βατόπουλος είναι κάθετος: Δεν γίνεται να υπάρξουν μετακινήσεις πολιτών από «κόκκινες» περιοχές σε νομούς που είναι «πράσινοι»..aftodioikisi.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *