Γεννημένος στη Ναύπακτο,στις 9.06.1938,ο στιχουργός, ραδιοφωνικός παραγωγός, παραγωγός δίσκων και αρθρογράφος, ο Κώστας Κωτούλας,ο δικός μας Κώστας Κωτούλας ,δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.
Έφυγε για τη γειτονιά των Αγγέλων χθες το απόγευμα σε ηλικία 80 ετών από αναπνευστικά αίτια.
Αγαπούμε πολύ αυτό που έκανε,αυτό που πίστευε.Ο πατέρας μου,είχε δηλώσει σε συνέντευξή του, ήθελε να γίνω δικηγόρος και για να του κάνω το χατίρι αλλά και για να μπορώ να φύγω από την επαρχία, ήρθα στην Αθήνα και σπούδασα Νομική, πήρα μάλιστα και την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος. Όταν τα τελείωσα του είπα: «ωραία, τώρα μπορώ να κάνω ό,τι θέλω;».
Η προσωπική επαφή του με ανθρώπους από τον καλλιτεχνικό χώρο;
Οι πρώτες μου γνωριμίες ήταν όταν πήγα φαντάρος, μετά τις σπουδές, όπου συνυπηρετούσα με τον Γιώργο Μαρίνο, τον Γιώργο Παπαστεφάνου και τον Κώστα Καφάση. Αυτοί ήταν οι πρώτοι τρεις άνθρωποι του χώρου που γνώρισα. Μάλιστα έχει ενδιαφέρον η γνωριμία μου με τον Παπαστεφάνου: Θέλοντας κάποια φορά να αποφύγω μια επιθεώρηση, κρύφτηκα σε ένα μέρος. Εκεί είδα ένα στρατιώτη να φορτώνει έντυπα σε ένα φορτηγό.
Ο λοχίας που τον επέβλεπε του έκανε μουσικές ερωτήσεις. Αυτός φαινόταν να έχει άπειρες γνώσεις για το ξένο τραγούδι. Μόλις τέλειωσαν τον πλησίασα και τον ρώτησα αν έχει γνώσεις και για το ελληνικό τραγούδι. Ξεκινήσαμε μάλιστα μεταξύ μας ένα διαγωνισμό γνώσεων. Αυτός δεν ήξερε μόνο ένα τραγούδι του Χατζιδάκι και εγώ του Θεοδωράκη…Έτσι, λοιπόν, γνώρισα τον Παπαστεφάνου με τον οποίο είμαστε φίλοι μέχρι σήμερα. Χάρη σε αυτόν μπήκα στις καλλιτεχνικές παρέες.
Δημιουργός πολλών αξέχαστων τραγουδιών «Χθες Αργά» ,»Με πνίγει τούτη η σιωπή«,»Μίλα μου σαν τη βροχή»,»Οι πεταλούδες»
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί αύριο Τρίτη στις 11.30 το πρωί,απο τον Ι.Ν.Αγ.Δημητρίου Ναυπάκτου

πηγη nafpaktianews.gr

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *