Στις 20 & 21 Νοεμβρίου 2017, στην Κωνωπίνα Ξηρομέρου, πραγματοποιήθηκε με την προσήκουσα λαμπρότητα και με την αρμόζουσα θρησκευτική ευλάβεια, ο εορτασμός της τοπικής εκκλησίας, που είναι αφιερωμένη στα Εισόδια της Παναγίας Θεοτόκου, της επονομαζόμενης Πολυσπορίτισσας.

Ο εορτασμός ξεκίνησε την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου και ώρα 18.00, όπου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός μέσα σε έντονα κατανυκτικό κλίμα, χοροστατούντων των αιδεσιμοτάτων: Δημητρίου Χαμαλέτσου, Σπυρίδωνα Μανιαβού, Θεοδοσίου Αθανασοπούλου, Χρυσοβαλάντη Παπασπύρου, Βασιλείου Λιάκου και Γεωργίου Φλώρου, όπου στην κυριολεξία σαγήνεψαν με τις υπέροχες ψαλμωδίες τους, όσους τυχερούς παραβρέθηκαν.
Μετά το πέρας, ακολούθησε αρτοκλασία, όπου διανεμήθηκε άρτος και γλυκά κατά τα καθιερωμένα.
Την επόμενη 21 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 07.00 τελέσθηκε η θεία λειτουργία χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη Μακαρίου Αντωνόπουλου, του εφημέριου της Κωνωπίνας πατήρ Δημητρίου Χαμαλέτσου παρουσία του Αντιδημάρχου του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας κ. Θεοδώρου Στούπα, του Διοικητού του Α.Τ. Κατούνας κ. Κόκκιου Δημητρίου, της Δημοτικής Συμβούλου και Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας κας Βέμη-Καρέλου Αθηνάς, του Προέδρου της Κωνωπίνας κ. Χρήστου Τίγκα και μελών του Τοπικού Συμβουλίου κ.κ. Κωστακιώτη Σωκράτη και Νώντα Τσαμποδήμου, του Αντιπροέδρου του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου κ. Κων/νου Τσαμποδήμου και του Μέλους του Δ.Σ. και υπεύθυνης Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου κας Σοφίας Ιωσηφίδου – Μεράντζα καθώς και κατοίκων του χωριού και πιστών που προσήλθαν από την ευρύτερη περιοχή.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Χωριού της Κωνωπίνας κ. Χρήστος Τίγκας, παρέθεσε κέρασμα σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Χωριού μας (πρώην Δημοτικό Σχολείο), όπου διανεμήθηκαν και τα «πολυσπόρια», που αναβιώσαν και φέτος στην Κωνωπινα με τον καλύτερο παραδοσιακό τρόπο, οι Γυναικες του χωριού, οι οποίες μερίμνησαν για την παρασκευή τους και τη διανομή τους, σ’ όλους τους παρευρισκομένους, φροντίζοντας έτσι, ώστε να μείνει ζωντανό και στις μέρες μας ένα πανάρχαιο έθιμο του τόπου μας.
Παράλληλα προσφέρθηκαν: καφές, γλυκά και υπέροχο τσίπουρο. Απευθυνόμενος ο Πρόεδρος του χωριού στους παρευρισκομένους τους ευχαρίστησε από καρδιάς, που τιμήσανε με την παρουσία τους την μεγάλη αυτή γιορτή, για το χωριό της Κωνωπίνας.
Ευχόμαστε του χρόνου, να αξιωθούμε όλοι μας, να παρευρεθούμε στην γιορτή της Παναγιάς μας και να προσκυνήσουμε τη χάρη της.












http://konopinanews.blogspot.gr/

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *