ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ


Το Μικρό χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 950 μέτρων στους πρόποδες της Χελιδόνας πάνω από την ποταμιά που τη διασχίζει ο Καρπενησιώτης . Ανήκει στο δήμο Καρπενησίου και η απόσταση από την πρωτεύουσα του νομού, είναι 12 χιλιόμετρα.
Αποτελείται από δυο οικισμούς, το Νέο και το Παλιό Μικρό Χωριό που απέχουν μεταξύ τους δυο περίπου χιλιόμετρα. Στο τοπίο κυριαρχούν τα έλατα που φτάνουν μέχρι τα τελευταία σπίτια του χωριού, ενώ πολλές φορές βρίσκονται ανάμεσα στους κήπους και τις αυλές. Εκτός από τα έλατα βλέπει κανείς καστανιές, καρυδιές, βελανιδιές, βατομουριές, κρανιές και πλήθος άλλα δέντρα και βάτα που καταλαμβάνουν τις πλαγιές.
Το χωριό έχει 105 μόνιμους κατοίκους που ασχολούνται κυρίως με αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες και τον τουρισμό. Το Μικρό Χωριό ανήκει στα πρώτα οργανωμένα ορεινά τουριστικά θέρετρα, καθώς διέθετε οργανωμένα καταλύματα από τη δεκαετία του ’50. Τώρα διαθέτει δυο ξενοδοχεία και αρκετά σύγχρονα καταλύματα που εξυπηρετούν τους επισκέπτες. Διαθέτει επίσης πολλές ταβέρνες που λειτουργούν όλη τη διάρκεια του χρόνου και προσφέρουν καλό φαγητό, κυρίως ψητά και πίτες. Αυτό που διαθέτει κυρίως είναι πεντακάθαρη ατμόσφαιρα και πανέμορφη φύση που επιβάλλεται σε όλους μας χαρίζοντας γαλήνη και ηρεμία.










πληροφοριες φωτο .mikrohorio.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Από xiromeropress

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *