Το πρωτότυπο γιοτ που σχεδίασε η ιταλική εταιρεία Lazzarini θα διαθέτει και έναν ξεχωριστό χώρο στάθμευσης που θα μπορεί να φιλοξενεί μία Bugatti Chiron.

Σύμφωνα με το σχεδιαστικό στούντιο το εντυπωσιακό σκάφος «Xenos» θα είναι το ταχύτερο megayacht του κόσμου, καθώς θα αναπτύσσει ταχύτητα έως και 90 κόμβους (167 χλμ./ώρα), παρά το συνολικό μήκος των 40 μέτρων.

Αυτό που το κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστό όμως δεν είναι τόσο η πρωτοποριακή ναυπήγησή του, αλλά το γεγονός ότι στην τιμή των 39 εκατομμυρίων δολαρίων που κοστίζει περιλαμβάνεται και μία Bugatti Chiron. Μάλιστα για τη συγκεκριμένη περίπτωση έχει δημιουργηθεί ένας ειδικός κλειστός χώρος στο πίσω μέρος του σκάφους, που χωράει ακριβώς το γαλλικό hypercar.

Bugatti-Chiron-1 Bugatti-Chiron-2

Bugatti-Chiron-3

Το «Xenos» διαθέτει επαναστατική κυρτή πλώρη και ειδική σχεδίαση στη γάστρα, που εξασφαλίζει απαράμιλλη σταθερότητα και έλεγχο. Ανάλογα τις ανάγκες του ιδιοκτήτη, το σκάφος μπορεί να διαθέτει είτε μία συμβατική γάστρα, είτε χρησιμοποιώντας υδροπτέρυγα. Κεραίες, ραντάρ, συστήματα άγκυρας και ότι έχει πάνω του ένα σκάφος, εδώ είναι έξυπνα κρυμμένα στο σκαρί από carbon, ή στους υαλοπίνακες που βρίσκονται επάνω του και καλύπτουν το πιλοτήριο και το σαλόνι, έτσι ώστε να τονίζονται οι καθαρές, φουτουριστικές γραμμές του.

Σύμφωνα με το ναυπηγείο, η μηχανοκίνησή του βασίζεται σε τρεις εκδοχές σε ότι αφορά τον αριθμό των κινητήρων (δύο, τρεις ή τέσσερις) με τη μέγιστη ισχύ να κυμαίνεται από τους 7.300 έως 15.000 ίππους. Τέλος, να αναφερθεί ότι στο απώτερο μέλλον θα παρουσιαστεί και έκδοση με υβριδικής τεχνολογίας μοτέρ.

 

makeleio.gr/

Από xiromeropress