Την συμμετοχή του στο MasterChef εξασφάλισε ο σεφ Στάθης Ταπραντζής με καταγωγή από την Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Στάθης Ταπραντζής ήταν η «αποκάλυψη» του χθεσινού «MasterChef 6», ο άνθρωπος που εντυπωσίασε τους κριτές με την ικανότητά του να παντρεύει αρμονικά τις παραδοσιακές γεύσεις με τις σύγχρονες γευστικές αναζητήσεις.

Ο νεαρός άνδρας, 31 ετών, από την Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου Αιτωλοακαρνανίας πρόσφερε στους τρεις κριτές ένα πιάτο δικής του επινόησης με έμπνευση από τα παιδικά χρόνια του, αφού κάτι παρόμοιο ετοίμαζε η γιαγιά του όταν στο σπίτι είχαν περισσέψει ρεβίθια από την προηγούμενη. Μιλάμε για ρεβιθόρυζο με φιλέτο φρέσκου μπακαλιάρου σοτέ, ένα πιάτο που συνδυάζει την μεστή γεύση της σπιτικής κουζίνας με ασιατικές πινελιές -στο ρεβιθόρυζο- και άριστη τεχνική στο σοτάρισμα του ψαριού.

Πρώτος τη δημιουργία του Στάθη δοκίμασε ο Πάνος Ιωαννίδης, ο οποίος, πριν από την γευστική δοκιμή έδειξε απογοητευμένος όταν πληροφορήθηκε τις δημιουργικές αυθαιρεσίες του σεφ.
Στη συνέχεια το πιάτο δοκίμασαν ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

Ο πρώτος που έσπασε τη σιωπή και μίλησε με θερμά λόγια για το πιάτο ήταν ο θείος Λεό, ο οποίος είπε με τη μία το «ναι» για να περάσει ο παίκτης στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού. Αλλά και ο Σωτήρης Κοντιζάς περιέγραψε την εμπειρία του από το πιάτο με επαινετικά λόγια και άναψε το πράσινο φως για την παραμονή του παίκτη στο «MasterChef 6».

Όμως, την έκπληξη την έκανε ο Πάνος Ιωαννίδης, ο οποίος δήλωσε πως το συγκεκριμένο πιάτο είναι ό,τι καλύτερο έχει δοκιμάσει έως τώρα τη φετινή σεζόν του διαγωνισμού και έδωσε το golden pin του στον παίκτη, ο οποίος πέρασε απευθείας στο σπίτι.

Να σημειώσουμε πως ο Στάθης Ταπραντζής έγινε πατέρας μιας κορούλας πριν από δύο ακριβώς εβδομάδες και, κατά δήλωσή του, είναι αποφασισμένος να φέρει το έπαθλο στην κόρη του και να χρησιμοποιήσει τα χρήματα που θα κερδίσει για να προωθήσει τα επαγγελματικά του σχέδια.

Ο Στάθης Ταπραντζής το τελευταίο διάστημα εργαζόταν στο Λιμάνι Μεσολογγίου συγκεκριμένα στο Alvento. Ευχόμαστε στο Στάθη να έχει μια δυνατή πορεία στο MasterChef και που ξέρετε μπορεί να το δούμε και στο Μεγάλο Τελικό.

Από xiromeropress